B13: punk valencià des de les ombres

B13 és una banda de punk rock valenciana que ofereix una proposta original amb un repertori variat. Amb gaire un any d’existència, el grup ha produït huit temes propis, tant en valencià com en castellà recopilats en un EP disponible a seu canal de Youtube. La música d’aquest conjunt presenta un estil variat, sempre dins del gènere, hi ha tant cançons inexorablement ràpides i sense davallades com temes amb més moderació i amb una major varietat de ritmes i melodies.

A més, dues de les cançons ja compten amb videoclips propis, aquestes són Des de les ombres, una composició de denuncia política interpretada a un entorn semblant a un tauler d’escacs; i Boira, una composició dedicada a les persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer, el videoclip de la qual ens du a explorar el que significa aquesta tragèdia per a la pròpia malalta i el seu entorn.

Així com a l’estil musical, les lletres de B13 són igual de variades. Canten, com bé hem pogut comprovar, tant sobre temes polítics com lluites internes i personals, mentre que a cançons com Gaia hi trobem reivindicacions d’una vida més simple i tradicional. D’aquesta manera, el fet de ser capaç d’esta versatilitat, malgrat a un temps d’existència relativament curt, fa que B13 siga un grup interessant i prometedor.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Anteriors

Dancehall amb missatges feministes

Recents

Reivindicació al Music Port Fest

X
X