Blackfang tornen amb “A foc lent”

A foc lent és l’últim disc dels castellonencs BlackFang, un grup de hip-hop amb arrels de funk i jazz que durant molt de temps va estar associat amb l’MC Calmoso Rodríguez (anteriorment coneguts com Calmoso & The BlackFang). Aquest treball, publicat en format digital el 29 de novembre, és el primer que produeixen de manera independent, després d’haver-ne publicat altres tres amb el seu associat.

BlackFang

En aquest nou Elapé, s’accentua molt més la fusió instrumental que caracteritza el seu so. Hi són sempre presents els instruments de vent  metall, les guitarres i els teclats; a més d’una percussió molt variada. Aquesta combinació ha contribuït a crear, com ells mateixos afirmen «nou cançons al més pur estil del hip hop mediterrani i en valencià, ben amanit amb les influències del funk i jazz pròpies dels BlackFang». Aquestes influències sobretot es poden distingir en temes com Sterephonnics o la versió del tema de Charles Wright Express Yourself amb el títol canviat a Surprise Yourself.

Per una altra banda, A foc lent també compta amb cançons de rap hip-hop i trap a l’ús com, per exemple, el tema més reivindicatiu de l’àlbum, Déu i el dimoni; el senzill que dona nom al disc o el tema Bufanda style. En aquest tipus de temes també s’hi poden trobar «algunes pinzellades electròniques» per part de diversos DJ’s que colaboren en el projecte. Amb aquesta combinació d’elements, el grup format per Sergio Bisbal, Diego Barberà, Joan Centelles, Bernat Fayos, Stephan Markgraf, Marc Agut i Borja Ramírez ha aconseguit crear un projecte fresc i original a partir d’un estil ja consolidat.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Anteriors

Apologia aconsegueix una connexió real amb el públic al seu primer concert

Recents

Cactus es fa un lloc dins la música electrònica en valencià

X
X