“Donde nace el infarto”: el costat més subtil de Pablo Sánchez i Ciudad Jara

Donde nace el infarto és el primer elapé de Ciudad Jara, el nou projecte de Pablo Sánchez acompanyat d’una banda de músics. Aquest disc és un del que els seguidors —tant de La Raíz com dels grups d’altres exmembres de l’agrupació gandiense— han estat molt pendents i finalment, el dia 7 de febrer va eixir de la mà del segell discogràfic El Último Pasillo. L’àlbum compta amb 12 cançons, de les quals ja s’han estrenat com a senzills Siglos de golpes, Bailé i La canción del pensador.

Si bé l’estil musical de Ciudad Jara és similar al de La Raíz, sobretot pel que fa a les parts de guitarra i les tornades de les cançons; també s’hi poden apreciar sons i matisos més subtils, com ara l’ús del piano, elements electrònics i algunes parts de violí. Aquests nous elements els podem observar en temes com Si perdemos te pierdo i l’anteriorment esmentada Canción del pensador. De fet, és en aquestes composicions molt més allunyades del so de la seua antiga banda, amb un caràcter quasi de cantautor, on de veritat brilla aquest disc.

També, en aquestes cançons més íntimes, destaquen les lletres de Pablo Sánchez: sempre són versos oberts a moltes interpretacions, amb una gran càrrega poètica i, fins i tot, algunes parts més contestatàries. El disc, a més, compta amb diverses col·laboracions amb artistes com el cantant de ZOO Pantxo i Rozalén.

Així i tot, no cal ometre cançons on la guitarra distorsionada mana i que, sense dubte, faran botar als fans als futurs concerts de Ciudad Jara. Estos son temes com, El último pasillo i el senzill Siglos de golpes. I que el to general de l’àlbum, l’ús de les sis cordes també n’és més variat amb parts més melòdiques com, per exemple a Bostezo mundial, que desenvolupa un so paregut l’indie rock, o Ultramar, que hi harmonitza els vessants de distorsió i melodia.

Podem aleshores dir que Donde nace el infarto és un disc que representa l’inici d’una nova etapa per al seu autor. I, encara que no es pot negar que l’estil amb què Pablo componia per a La Raíz hi és present, també és cert que hi introdueix una bona quantitat d’elements nous que pot desenvolupar en el futur.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

[Exclusiva] Presentem “Insurrecte” d’Andreu Valor

Recents

Roba Estesa fa pensar i ballar

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *