El Festivern torna a les comarques centrals per a acomiadar l’any

Els Festivern arriba enguany amb una novetat, el 28 de desembre els assistents al festival també gaudiran d’una jornada més de música i cultura valenciana. Així doncs, un any més, el festival de les comarques centrals ofereix un Cap d’Any amb músics i grups com Xavi Sarrià, Pupil·les, Nativa i Pirat’s Sound System, entre d’altres. 

Les entrades del Festivern encara es poden obtenir en la seua pàgina oficial i els preus es troben personalitzats segons els dies escollits. L’abonament per als quatre dies ascendeix a 34 euros. Per altra banda, els dies 28, 29 i 30 ascendeixen a 20 euros de forma individual i el 31 a 25 euros. 

Cadascun dels dies hi actua un gran nombre d’artistes dignes de fer menció. El primer dia del Festivern sorprén amb l’últim concert de Narco, El Niño de la Hipoteca o bé, Suu. El 29 de desembre, per la seua banda, conquestaran els escenaris artistes com Green Valley, Nonai Sound o Tesa.

Com més s’acosta el Cap d’Any, els ànims es calfen en el cartell del Festivern i el dia 30 el cartell presenta artistes com Ebri Knight, Oques Grasses, Boikot, Atupa o Maluks. I finalment, els assistents acomiadaran l’any amb la música de Xavi Sarrià, El Diluvi, Nativa, Pupil·les i Pirat’s Sound System. 

Amb tot, el Festivern no sols aposta per la música valenciana de tots els estils i gèneres, sinó que un altre dels objectius del Festivern és «la reivindicació de la nostra cultura popular». Per això, el festival, també promociona la cultura popular a través de diversos tornejos i un concurs de paella que se celebra l’últim dia. 

Entre aquests tornejos es troben el de bàsquet, el de futbet i el campionat de raspall. El torneig de bàsquet se celebrarà la vesprada del 29, i el 30 durant tot el dia. Per altra banda, el torneig de futbet tindrà lloc el diumenge a la vesprada i el 30 al matí i, finalment, el campionat de pilota tindrà lloc els dies 28 i 29 de desembre a les 11:00 h. Per a poder accedir a les bases dels tornejos cal accedir a la pàgina principal del Festivern. 

El festivern no només ofereix música en directe i cultura popular, sinó que també reserva una zona d’acampada per tal que els assistents puguen gaudir de l’ambient de germanor que només ells saben construir a l’acampada. Amb tot, aquesta zona de càmping també presenta certes normes per tal d’afavorir la convivència. 

Entre aquestes normes destaquen la prohibició d’accedir a l’acampada amb vehicle, el deure de mantenir net l’entorn i la precaució d’encendre foc a la zona d’acampada. Cal tindre en compte que sense l’entrada del Festivern no es pot accedir a aquesta zona.  A més, el festival també ha tingut en compte la configuració d’un punt fúcsia dins la zona dels concerts per tal d’evitar qualsevol mena d’agressió. 

Una miqueta d’història…

La primera edició del Festivern es va celebrar a Pedreguer l’any 2004 i el cartell es va decorar amb artistes de la talla d’Obrint Pas, La Gossa Sorda o Pirat’s Sound System. Els objectius principals  d’aquest festival, que va nàixer a les comarques centrals, eren i són «la normalització de la música en valencià, la promoció de grups joves» i també «la difusió de diversos estils i gèneres musicals des de les noves tendències fins a la música d’arrel i d’autor, la reivindicació de la nostra cultura popular, així com la integració del festival en l’entorn cultural i festiu de la localitat on se celebra cada any».

Des dels seus inicis, el Festivern sempre ha presentat dificultats per a poder celebrar-se a causa de «la falta de suport i les dificultats dels nostres governants» i per això, l’any 2009 no es va poder celebrar. Des d’aleshores, el festival no ha parat la seua activitat i, des de 2011, Tavernes de la Valldigna és la llar d’aquest festival. Així doncs, com cada any, el Festivern torna amb la intenció de promoure i revitalitzar la música valenciana.

 

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

SUU fa el seu propi himne a la vida en “Tant de bo”

Recents

Pupil·les publica el seu nou senzill “Báilatelo sola”

X
X