Les noves sensacions de “La petita rambla del Poble Sec”

Cesk Freixas ha tornat a donar vida a una de les seues cançons més representatives, La petita rambla del Poble Sec. Així doncs, aquesta nova versió, que va sortir a la plataforma Youtube el passat 24 de gener, compta amb la col·laboració d’Alguer Miquel, cantant de Txarango. Ambdós aconsegueixen donar-li un sentit completament nou a una cançó que compleix deu anys i que ja forma part de la cultura i consciència catalana. 

La petita rambla del Poble Sec sorprén en aquesta nova versió amb un ritme molt més dinàmic i ràpid. Aquest canvi de ritme li dóna l’oportunitat a la cançó d’introduir nous instruments com el saxòfon, el trombó i la trompeta. Sense cap mena de dubte, la nova versió contagia per la seua alegria i, també, es destaca per uns sons més festius. 

Amb tot, la versió no perd eixe significat ni eixa essència pròpia i segueix fent homenatge al barri del Poble Sec. La lletra de la cançó fa referència a la Plaça del Sortidor, destinada a ser un punt neuràlgic en el barri, però que al final ho ha sigut la petita rambla del carrer Blai. 

Amb un marcat sentit romàntic, la lletra presenta eixe toc poètic propi de Cesk Freixas tractant de rendir homenatge a la ciutat de Barcelona i, també, de fer un crit a la vida a favor de la llibertat i l’estima cap a la humanitat. Tota aquesta poesia es mescla amb eixa marca pròpia d’Alguer Miquel. Per això, el resultat és tan especial i màgic a la vegada.

El videoclip, per la seua banda, és senzill. Per presentar la cançó es mostren una sèrie de seqüències que escenifiquen la gravació del tema. Així doncs, tant Cesk Freixas com Alguer Miquel surten cantant davant del micròfon juntament amb els artistes instrumentals en les distintes seqüències. Els cantants només comparteixen pantalla (en forma de muntatge) en la tornada, en la que canten els dos  junts. 

Cesk Freixas llença així un EP que s’anomena XL amb tres cançons. La primera d’aquestes cançons és aquesta, amb la col·laboració d’Alguer Miquel. La segona d’aquest EP és Vull sentir la vida, amb la col·laboració de Suu. I finalment, la tercera cançó d’aquest EP és Cercavila, amb la  col·laboració de Laia Llach, una nova artista dins el panorama català. 

 

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

Borriana Big Band presenta les claus del seu nou treball “Peix Enamorat”

Recents

Screwed Loose: el grup de metal alternatiu de Canals que prepara el seu debut

X
X