La nova cançó d’Atupa aposta per una lletra molt tendra que apela directament als sentiments i a l’imaginari popular

Atupa ha estrenat ‘Llegat’, una cançó que sorprèn per una lletra carregada de tendresa i records. La banda musical de rap en valencià ha creat un himne dirigit per als avis i àvies. La lletra de la cançó apela directament a l’imaginari popular fent referència a les batalletes dels avis, als plats de menjar de l’àvia o bé, als pessics a la galta. 

La cançó ha tingut una molt bona rebuda a la plataforma youtube, on els usuaris no s’han cansat de felicitar al grup de música. Diversos comentaris han donat les gràcies a Atupa per “tornar al que havia perdut durant aquests dos anys, aquest és l’esperit de QuatribaRap evolucionat”, ha manifestat l’usuari Joan Vicens. 

L’artista musical Cesk Freixas també s’ha aturat per escoltar aquesta tendra cançó que recorda eixes persones que tan fan per tots i totes nosaltres: “Preciós. Gràcies”. La cançó perdria tota la força emotiva que té sense el seu videoclip. El muntatge ha apostat pel blanc i negre, la qual cosa accentua el sentit dels records i passats. 

El videoclip recrea els records del seu protagonista, qui recorre la casa dels seus avis rememorant tots els moments passat amb ells. Així doncs, la lletra parla de fantasmes, d’enyorança i d’amor fratenral. La història que dóna sentit a la veu està molt ben construïda i dóna especial importància als xicotets detalls. 

Tampoc ha faltat el discurs polític en aquesta cançó, i Atupa ha combinat molt bé el significat amb el discurs republicà. Finalment, la història mor amb un xoc entre el passat i la realitat. L’enyorança acomiada el videoclip amb un protagonista pensatiu a la taula dels seus avis difunts.

El rap d’Atupa pot ser no acaba de quadrar al principi de la cançó. No obstant això, s’acaba interioritzant tant el ritme la veu. La tornada també queda una mica desquadrada. Amb tot, Atupa ha madurat com a grup i també ho ha fet en la profunditat de les seues cançons

Deixa un comentari