Nuc i l’indie rock des de La Safor

Nuc és una banda d’indie rock i pop de Gandia nascuda l’any 2017. Durant el pròxim mes de juny publicaran el seu segon disc Tridimensional (MMM Music), així que és el moment idoni per repassar la trajectòria de la banda i preparar-nos per a escoltar el seu segon àlbum.

La banda està formada per quatre membres: Deo Pellicer (Benifairó) s’encarrega de la veu principal i la guitarra, Josep Pineda (de Daimús) de la guitarra i els teclats, el gandià Michel Soriano del baix i la bateria és a càrrec de Jesús Verdú (La Font d’en Carrós).

Arran del Mar

La primera publicació de Nuc la trobem el 21 de març de 2017. Viatgera de l’Espai, el primer senzill del grup, era un avançament del seu primer disc Arran del Mar (Autoeditat, 2017). La cançó ―acompanyada per un videoclip realitzat per Esther Cuenca― era una mostra del rock suau de la banda, farcit d’acurades línies melòdiques. De seguida va rebre una gran repercussió i la formació de Gandia va aconseguir generar expectatives per al seu segon llançament. Pluja de cendra va ser el seu segon senzill, publicat al mes de setembre.

A inicis d’octubre, Nuc va llançar Arran del Mar, el seu primer disc de llarga duració. Arran del Mar és un àlbum de deu cançons amb el que el grup va aconseguir refermar el seu estil i establir-se a l’escena del rock indie en valencià. Produït per Mark Dasousa i gravat a l’Atomic Studio d’Ondara, la banda de Gandia realitzava diferents reivindicacions: des del feminisme i l’empoderament femení ―a Forta, el cinqué tall del disc―, les insuficients polítiques ambientals ―Pluja de cendrao el drama humanitari dels refugiats ―Horitzons, la penúltima de l’elapé―.

L’exitosa repercussió del seu treball i la qualitat d’Arran del Mar els va valdre el reconeixement tant del públic com la crítica. El desembre del 2017 van rebre el segon premi del Circuit de Música de la Mancomunitat i, tan sols un mes abans, Nuc va ser guardonat com millor grup revelació del 2017 als Premis Ovidi.

Els darrers treballs de Nuc

Nuc va publicar una versió de Forta, un dels talls d’Arran del Mar, el març del 2018. Aquesta publicació consistia en una versió més acústica de la cançó del primer disc amb la col·laboració de Mireia Vives i Borja Penalba.

L’última publicació de Nuc la trobem al 20 de maig d’aquest 2020. El senzill Allò que volíem fer és el primer avançament del nou disc de la banda. Tridimensional, el segon elapé del grup, veurà la llum el proper cinc de juny i segons la revista Enderrock tindrà un total de deu talls ―de manera similar a Arran del Mar. Gravat a l’Estudi de La Vall a Santa Eulàlia de Ronçana (Barcelona), Tridimensional parlarà de les diferents etapes i moments vitals.

Carlos Cuesta i Martínez

Carlos Cuesta i Martínez

Els meus pares em van ensenyar bona música de menut, però per algun motiu ara escolte Bad Gyal. Sent deler per l’indie, el trap i el jazz, però no m’ho tingueu en compte. Si vols saber quina música escolte la tens ací: https://open.spotify.com/playlist/5sZbp32vvHghSL4qQYojdb

Anteriors

Els festivals virtuals segueixen amb el Concert Dissident Confinat de Vila-real

Recents

Ebri Knight llença una campanya de micromecenatge amb recompenses per al seu nou disc