L’esperit de superació d’Edu Esteve

La gent em mira pel carrer

No sé que volen, però no m’importa

Només m’importa poder ser,

La supernova, es que estic de moda

Eduard Esteve, més conegut com a Edu Esteve, és un cantant que va nàixer el 1993 a Badalona. Porta des dels catorze anys component, però mai havia vist la música com el seu treball, ja que el seu somni de xicotet era ser jugador professional de Bàsquet. Va ser en 2018 quan va començar la seua carrera musical d’una forma més professional, ja que va estar nominat a millor cançó de l’estiu per la revista Enderrock.

Imatge extreta de les xarxes oficials d’Edu Esteve

Un any més tard, es va presentar a Operación Triunfo, en el qual va aplegar quasi a l’inici del conegut programa, sent u dels 30 finalistes del càsting. Va ser en aquest moment quan Edu Esteve va decidir canviar el seu nom professional. Abans es deia 2ES i segons el cantant va ser perquè en el moment que va començar a pujar cançons ho feia des d’una posició menys professional, com un hobby. No obstant això, ara sap que es vol dedicar plenament al món de la música.

Imatge extreta de les xarxes oficials d’Edu Esteve

Vine (Adrenalina) és el tema més escoltat del seu únic àlbum: Fènix (2021). La cançó compta amb un ritme que incita a gaudir, a ballar i a passar-ho bé i, és per aquest motiu, que l’article comença amb aquesta lletra. Fènix (2021) va eixir el 30 d’abril i el va presentar a Badalona, on el van poder sentir els seus amics i familiars. Edu Esteve es va sentir molt emocionat perquè, a més, les 300 entrades que hi havia disponibles es van exhaurir en menys de 6 hores. El cantant es considera independent, ja que tot el disc ha estat autoproduït.

Imatge extreta de les xarxes oficials d’Edu Esteve

Fènix (2021) està compost per nou cançons entre les quals es troben lletres en castellà com Más Lejos Estoy o Olvídame i també hi ha parts en angles com en la cançó Superstar. Això sí, la majoria de les lletres són en valencià. Un àlbum en aquest sentit de lo més versàtil, però no només en aquest sentit solament i és que està format per temes amb ritmes variats, ja que el disc és un homenatge al seu pare i està compost pels gèneres que ell escoltava. Edu Esteve va compondre el disc després de la mort de l’Albert Esteve, que va patir per càncer i no ho va poder superar.

Pel que fa a açò, l’artista va compondre una cançó exclusivament dedicada a son pare, la qual s’anomena Un Nou Àngel. Un tema trist, però molt emotiu i especial amb el qual el cantant s’acomiada d’una forma molt bonica. Així, Edu Esteve va crear un videoclip per acompanyar aquest tema amb vídeos i fotografies que tenia de l’Albert Esteve, una persona molt volguda entre el seu cercle. Edu Esteve ha agraït a tot el personal sanitari i d’investigació que “es deixen la pell lluitant per combatre malalties com el càncer”.

Imatge extreta de les xarxes oficials d’Edu Esteve

Edu Esteve compta amb 1200 oients mensuals al Spotify. No obstant això, l’artista té un altre Spotify anomenat 2ES on l’escolten unes 300 persones al mes. La seua cançó més escoltada segons la mateixa plataforma es troba baix el seu primer pseudònim i s’anomena Afrocat (Passa Tira) Pt.1 amb més de 65.000 reproduccions. Després es troba Báilalo amb 14.000, seguida de Vine (Adrenalina) amb 13.000.

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

Max Grosse Majench, Habla de Mí en Presente: “Ara mateix, portem una bomba de rellotgeria, és l’àlbum de les nostres vides”

Recents

Zoo consolida el seu imperi en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.