La Model: l’amor per fases

La Model naix al carrer Entença de Barcelona, quan Jordi Tortosa i la que en aquell moment era la seua parella Marine començaren a crear una maqueta acústica que s’anomena Les primeres històries (2020). El grup està format actualment pels joves tarragonins Jordi Tortosa, Max Garriga, Magí Castro i Roger Garcia. Les primeres històries (2020) està format per quatre cançons realitzades a guitarra i veu, els quals estan carregades de sinceritat, intimitat i tendresa.

Imatge extreta de les xarxes oficials de La Model

La Model es tracta d’un grup d’indie pop català. La banda es diu així per la coneguda presó de Barcelona. No obstant això, el grup desapareix en el moment en el qual la parella trenca amb la relació. Passen uns mesos quan Jordi Tortosa (a la veu) torna a formar la banda amb Max Garriga (a la guitarra). Els dos amics eren membres del grup El punt més elevat, l’estil musical del qual era hardcore. Així, creen el seu primer LP anomenat De l’1 al 10.12 (2021), amb un estil i una dinàmica distinta, ja que es tracta d’un àlbum nostàlgic i sincer. Totes les cançons del disc s’han d’escoltar cronològicament, perquè cada una significa una fase de les relacions.

Imatge extreta de les xarxes oficials de La Model

L’estil musical de La Model és una proposta pròpia que mescla l’indie-pop i el rock més tradicional. A més, compta d’una gran influència de la música dels anys noranta i de grups catalans com Antònia Font o Mishima.

La gravació a l’estudi del LP comença el desembre del 2020, i just un any després, el 4 de desembre concretament, el disc ‘De l’1 al 10. 12’ ix a la llum. Durant tot aquest any, el grup la Model va finalitzar el maig del 2020 el procés de gravació de l’àlbum. En acabar, el grup va publicar dos inèdits del disc al llarg de l’any (“Els peixos no tanquen els ulls” i “El cercle”). A més, publicaren el videoclip del segon senzill i van realitzar un concert al Cicle Margalló de Tarragona.

Imatge extreta de les xarxes oficials de La Model

Però els tarragonins no paren! Ja preparen el segon disc. Aquest compta amb la incorporació del bateria Roger García i del baix de Magí Castro. Junts componen un disc molt més contundent, on es pot apreciar el passat punk de la banda. Fins ara l’amor ja hi ha omplit les lletres de La Model i ara aposten per aquest arriscat però interessant estil.

En menys d’una setmana, el 29 de desembre, tindrà lloc un nou concert del grup a Tarragona. Es podran escoltar cançons del seu primer disc i a més tocaran també cançons del nou àlbum que estan preparant. Es farà a la sala El Cau amb un aforament de 200 persones.

És el 20 de novembre d’aquest 2021 quan ix el primer senzill de la banda anomenat “Els peixos no tanquen els ulls”. Així es tracta del primer avançament del nou disc i és un homenatge al llibre homònim d’Erri di Luca. Parla de la Mallorca que es troba massificada pel turisme encara que sempre conserva el seu encant propi. És una cançó encesa de records que declara el fet que dues persones es puguen arribar a conéixer tant.

Una setmana després del primer avançament ix el segon: un senzill titulat “El cercle”. Es tracta d’una cançó progressiva que està composta per diverses capes i la unió constant d’elements nous. És un mantra que manifesta l’abelliment que tot s’acabe, posant-li fi a les històries. Es tracta de la cançó que tanca De l’1 al 10.12 (2021).

El disc està format per les següents cançons:

  1. Ara i adés
  2. Van passant
  3. Avui vaig gat
  4. Els peixos no tanquen els ulls
  5. De l’1 al 10
  6. Amor collons
  7. Olivier
  8. El Joan i la Montse
  9. No tinc pensat tornar
  10. El cercle

La Model compta amb uns 620 oients mensuals a la plataforma Spotify. A continuació podeu sentir un xicotet resum del primer disc del grup:

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

Novembre Elèctric continua amb l’estrena de ‘Memento’

Recents

Els discs del 2021

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.