Malson Atmosfèric és el crit de les generacions més joves

Quina merda la ciutat
Però també em fa pal el camp
Enlloc veig als meus amics
I no estem confinats
És que no m’han convidat
Perquè no m’agrada anar vestit
Com ells quan van de festa
Deixa-ho estar!

Amb aquesta lletra comença “La ciutat”, l’últim senzill de Malson Atmosfèric. Es tracta de la primera cançó d’un àlbum que va estar produït durant el 2021 per Geri i Zneakyboi. Aquest tema planteja una nova imatge musical de l’artista baix l’estil del rock. Una cançó que parla sobre les ganes de voler menjar-se el món amb els amics i com, en canvi, pareix que el món els menge. El senzill juntament amb el videoclip, realitzat per Yan Visuals, reivindiquen les ganes de viure, de fer música, d’enamorar-se i de sortir de festa. Tot açò aplicat a una generació que ha patit una pandèmia i ha vist la seua joventut truncada.

La lletra compta amb una lletra i una tonada que enganxen. En aquesta cançó, Malson Atmosfèric va gravar les veus amb Geri de manera casolana i Zneakyboy va ser el que va gravar les guitarres, el baix i la bateria. Oriol de Ramon, membre de The Tyets, es va encarregar de la mescla i Adrià Reig del màster. La portada del disc ha estat dibuixada per Moli.

“La ciutat” és ‘avançament d’allò que vindrà aquest any. Així, el cantant ha anunciat en xarxes socials que prompte anunciarà una “cosa molt xula”. També ha explicat que es troba estressat i nerviós, però molt content perquè sembla que “l’esforç està donant els seus fruits”. A més, Malson Atmosfèric ha afirmat que han treballat en vint cançons que aniran eixint durant 2022.

Portada de “La ciutat” realitzada per Moli

Malson Atmosfèric és el projecte de Manel Vizcaino, un cantant de música urbana de Sant Julià de Ramis (Girona). El projecte musical va nàixer en 2017 quan l’artista va conéixer al Senyor Oca, qui tenia una cançó anomenada Malsons Atmosfèrics. Manel Vizcaino ha contat en alguna entrevista que es van fer amics i Sergi Sala, qui lidera la banda Senyor Oca, sempre li deia que el cantant de Sant Julià de Ramis era com un Malson Atmosfèric i així va nàixer el nom del projecte.

Va ser en un any després quan va publicar el seu primer àlbum anomenat Recopilatori 2016-17 (2018). Un conjunt de les millors cançons segons l’artista abans del disc Julia (2019). Aquest últim va estar publicat en 2019, però és un recull de quinze temes que van ser escrits durant 2017 i 2018 només amb “un micro, una targeta de so i l’Audacity”.

Imatge extreta de les xarxes oficials de Malson Atmosfèric

Més tard, Malson Atmosfèric ha anat traent diversos àlbums: Dark Nights In My Head (2019), I feel like Bojack Horseman (2020), Les que no anaven a sortir (2020) i Menjar-se el coco (2021). Així, fins a l’últim tema, “La Ciutat”, tots els seus discs i senzills han estat autoproduïts.

Malson Atmosfèric compta amb quasi 2000 oients mensuals a Spotify i amb més de 300 seguidors. La seua cançó més escoltada segons la mateixa plataforma s’anomena “Relats Pt. 2” i té quasi 24000 reproduccions. En segon lloc, es troba “Trucades Perdudes”, amb 13000 escoltes, seguida d’“Una de merda” (11400), “L’aranya” (11200) i “Corciència 2” (10400).

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

Gemma Humet arran el seu nou disc: “Tots estem en constant evolució i en búsqueda de saber no sols estimar cap a fora, si no, d’estimar-nos a nosaltres mateixos”

Recents

Auxili arriba amb ‘Guaret’ per tornar a sembrar la seua música

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.