Temps, així es diu el nou treball discogràfic de Pleasant Dreams, un grup castellonenc amb el seu propi so en una evolució constant. Després de Podría ser hoy y Hacia los bosques del sur amb aquest tercer àlbum, Juanjo Clausell i Pere Mendo donen un gir al seu característic estil pop-folk. 

Tot i mantenir inalterada la seua essència, amb aquest nou àlbum, el grup amplia el ventall de referències i sonoritats, fruit de tota la nova música que han escoltat al llarg dels darrers anys, atrets especialment per les noves tècniques de producció musical associades amb la música urbana actual. 

Així, el treball desenvolupat dins l’estudi de gravació és clau per entendre els nous paràmetres sonors del grup. Lluny d’emprar l’estudi com a ferramenta d’enregistrament i posterior ajust de volums, amb Alejandro Tomàs als controls, l’estudi funciona ara com un membre més del grup, on els esbossos de les composicions prenen forma, i la producció musical s’empra a mida per dotar cada cançó d’una personalitat pròpia com es pot veure amb l’últim àlbum, Temps.

Temps s’ha enregistrat a l’estudi DeMarjal de Xilxes entre 2018 i 2019. El grup, junt Alejandro Tomàs, s’han encarregat de gravar tots els instruments. A més, han comptat amb diverses col·laboracions, com el raper El Blüe –Passa el temps-, les veus corals de Las Auténticas – Fins les estrelles-, els sintetitzadors del baixista Xavi Muñoz –En un Minut– o la percussió corporal de Enric Pizà –No deixarem de lluitar

Tot i que Temps no és un disc conceptual, la idea del temps es troba present al llarg de tot el disc en totes les seues connotacions. Així trobem temps passat, per a la tradició i memòria, temps present, per les reflexions personals però també per gaudir del moment; i temps futur per veure créixer la gent que estimem i per seguir celebrant la vida. 

Igual que perfilen les seues cançons amb detall, a Pleasant Dreams la presentació del disc és un element igual d’important que el seu contingut, oferint-li un valor afegit. Així, Temps es presenta en un format gràfic que reformula el digipack convencional. Per saber més sobre el disc, us convide a que llegiu la ressenya feta per Tàrsila a l’apartat Disc.