Sento que estic fent, l’últim sospir
i sento que camino per seguir fugint.
Ara ja no vens per aquí.
Sento que he perdut el meu camí.

Sento aquesta angoixa navegant pel pit,
recordo les històries de quan era xic,
tinc tota la vida per davant i si
em fa por projectar-me per si no ets amb mi.

Així comença “esquivant el fred”, una de les cançons del primer i únic àlbum de guillembautista. Es tracta d’una cançó molt íntima, estil que segueix el disc sencer. L’àlbum s’anomena nu (2021) i compta amb deu cançons que es van compondre, gravar, musicar i produir a casa durant el confinament de la COVID-19.

L’artista va nàixer l’any 1998 a Badalona i ha estat estudiant música des de ben menut. En quatre anys va començar i amb 23 ha publicat el seu primer llançament. Toca el violoncel, el qual sorprén en els seus temes. Es tracta del seu instrument principal i amb el que moltes voltes acompanya a River Omelet, un grup d’indi-folk de Barcelona.

Imatge extreta de les xarxes oficials de guillembautista

Exactament, es va graduar en l’especialitzat de violoncel durant el curs de 2019-2020 i va tindre com a professor a Peter Thiemann, violoncel·lista i fundador i director artístic de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona.

Guillem Bautista també ha fet concerts amb altres artistes del seu barri com Silvia Merchan, Georgina Muntadas, David Ros o Teresa Guisado. El cantant i músic no és només això, ja que ha actuat en espectacles de màgia, concerts de música clàssica i compost algunes lletres per a artistes emergents en un estudi de gravació anomenat SoTerrani.

Amb la gira de nu (2020), guillembautista desperta l’interés creant un espectacle en el qual presenta les 10 composicions de l’àlbum en directe. Aquest espectacle, explicat com una experiència emocional sonora, barreja versatilitat, intimitat i curiositat. Es pot veure a un Guillem Bautista honest i despert interpretant els temes en solitari i en diferents formats.

Concert en Streaming de guillembautista

Al disc també han col·laborat Adrià Smilges en mescles i mastering, Maria Bautista com a fotògrafa, Eli Haddock en la tipografia, Raül Millan i Roc Cunil en l’edició dels videoclips i Albert Solà a la producció del tema amb el qual començàvem l’article “esquivant el fred”.

A més de l’àlbum nu (2020), aquest 2022 ha publicat un nou senzill anomenat “De Lio en Lio”. Aquest últim ha estat una col·laboració amb miquel i s’ha convertit en una de les cançons més escoltades de Bautista.

El pròxim 3 de juny veurà la llum una nova cançó anomenada “Tot és radiant”, la qual ja es pot reservar: “Si us la guardeu com si la reservéssiu m’ajuda mooolt teniu link a la biografia per a fer-ho!”. Així ho ha anunciat l’artista al seu perfil oficial d’Instagram.

L’artista compta amb 1750 oients mensuals al Spotify. La seua cançó més escoltada, segons la mateixa plataforma, és “esquivant el fred” amb 30.000 reproduccions, seguida de “canvis” amb 27.000, “De Lio en Lio” amb 24.000 i “la mar t’empeny amb força” amb 3.200.