Anna Andreu va nàixer a Sant Quirze del Vallès el 1988 i, junt amb Marina Arrufat, nascuda a Vila-real el 1989, conformen un duet musical i sentimental que va treure el seu primer àlbum durant el confinament: Els Mals Costums (2020). Aquest any han presentat el segon disc anomenat La mida (2022).

Aquest últim àlbum va començar a crear-se només acabar la gravació d’Els Mals Costums (2020). Així, Anna Andreu va escriure el que es va convertir en l’origen, el punt de partida de La mida (2022), un disc que al final ha estat compost de huit cançons que segueixen l’estil musical amb el qual van començar el seu projecte.

Imatge extreta de les xarxes oficials d’Anna Andreu

Un estil que molta gent associa amb el pop metafísic o pop íntim d’artistes com El Petit de Cal Eril o Ferran Palau, però que elles prefereixen anomenar pop de cambra. Marina Arrufat defineix en una entrevista aquest gènere i explica que hi ha un codi de comunicació no verbal molt precís que en la música pop no es gasta, però, així i tot, sí que es tracta d’una proposta íntima.

No obstant això, cal destacar el seu productor, Jordi Matas, qui ha produït els dos àlbums d’Anna Andreu i també als artistes característics del pop metafísic, com El Petit de Cal Eril. D’aquesta forma, Anna Andreu ha afirmat que sempre ha escoltat la música que fan i se sent molt pròxima amb ells en l’àmbit personal.

La mida (2022) murmura sobre les maneres de contenir-se, dels límits i dels preàmbuls, dels esclats i de les conseqüències ja de sobres conegudes. Es tracta d’una reflexió sobre la mesura. En ambdós discs d’Anna Andreu, es manté el mateix encanteri. En canvi, el més recent compta amb més elements que realcen les seues composicions.

Imatge extreta de les xarxes oficials d’Anna Andreu

Els temes d’Anna Andreu compten amb la seua guitarra característica, però també amb sons sintetitzadors i línies de baix que s’uneixen amb la bateria i les segones veus de l’artista vila-realenca, que s’aprecien en cada una de les cançons. A tot això cal sumar-li, com ja hem comentat, el talent com a productor de Jordi Matas.

Tant Anna Andreu com Marina Arrufat han format part d’altres grups en el passat. Cal destacar que l’artista santquirzenca venia de Cálido Home, una banda que cantava en anglés. Quan Andreu va decidir començar el seu projecte, més personal, sabia que havia de fer-lo en la seua llengua materna, el català. Marina Arrufat venia d’una temporada per Alemanya com a violinista professional, però anteriorment havia format part d’un grup de ska.

El pròxim concert està programat per al trenta de juny al Vida Festival, celebrat a Vilanova i la Geltrú. Després, el dia quinze de juliol actuaran al festival de música de Juneda: Els Rentadors.

Anna Andreu compta amb 11.600 oients mensuals a Spotify. La seua cançó més escoltada segons la mateixa plataforma és “Torrent sanguini”, amb 308.000 reproduccions, seguida de “El crit al cel” (103.000), “El calvari” (99.600) i “La certesa” (45.109).