Amb l’avanç de les noves tecnologies estem veient com, cada vegada més, aquestes proporcionen un munt de ferramentes per a tots i, sobretot, per a les noves generacions. Açò ha permés que sorgisca una onada de joves creatius que s’han llançat al món de la música, els quals col·laboren per tal de fer-se un lloc al panorama musical.

Aquesta iniciativa naix de les mans del grup Massaviu que, a part de tindre el seu grup de música, han aprofitat els seus coneixements i el seu estudi de música per començar a gravar amb altres artistes per poder traure els seus projectes, orientant-los i ajudant-los en tot el que els faça falta. A més, els xics de Massaviu no es dediquen solament a la producció musical, sinó que poden ajudar als artistes tant amb la producció musical i audiovisual com amb el marxandatge. Açò no implica, necessàriament, que tots els artistes que treballen amb ells hagen d’utilitzar el paquet complet, sinó que poden utilitzar sols una part; és a dir, des de Massaviu el que intenten fer és satisfer les necessitats dels projectes dels artistes amb els quals col·laboren.

Lluc, un dels artistes que formen part d’aquesta escena musical, defineix aquesta onada a una cançó com la «Generació del 20». Aquesta generació es caracteritza per artistes que tenien un projecte individual i ara s’hi han ajuntat per poder crear música en família. A més, açò té diversos beneficis com, per exemple, una major recollida d’idees, ja que al final uns quants caps pensants aporten més idees que un a soles. Però no sols això, sinó que també es poden transferir els coneixements dels uns als altres i aprendre coses noves. En aquesta ‘Generació del 20’ trobem grups i artistes com Roserona, Iglú, Pau Roget, Molly, Socunbohemio i, els esmentats anteriorment, Lluc i Massaviu. A més, el passat mes de maig, tots aquests artistes van participar en el cicle de segells residents de Massaviu, un cicle de concert a l’Heliogàbal de Barcelona on tots aquests artistes van poder mostrar la seua feina i el suport que es donen entre ells.

Aquest tipus de treball cooperatiu és molt bo per a aquests nous grups i artistes perquè, en estar connectats amb l’escena musical que els envolta, controlen realment al món que s’enfronten i així, no es comparen amb artistes que estan a altre nivell, al qual ells encara no arriben perquè acaben de començar. D’aquesta manera, es crea una competència sana entre els diferents grups que treballen junts, atés que entre tots aconsegueixen dur endavant els projectes dels altres. A més, aquests no sols són uns grups de treball sinó que, principalment, s’ha creat un grup d’amics amb molt bon rotllo.