Una setmana per al Feslloc, el festival de la nostra llengua per excel·lència. Actuant com un gran espai de socialització, el Feslloc és un crit ben fort d’estima cap a la llengua, la cultura pròpia i, per descomptat, la música. Per a molts i moltes serà el primer festival de l’estiu: tornen les acampades, la dolçaina de bon matí, els jocs de cartes, les amistats inesperades, les persones que, sense esperar-t’ho, et trobes i donar la benvinguda al trenc d’alba sense poder dormir a causa del sol durant el matí: tot això i molt més és Feslloc. Amb un primer paràgraf que conjuga el sentimentalisme i l’experiència pròpia, aquesta peça tractarà d’aportar les claus del festival després d’haver bussejat una estona pel web, com a bons feslloquers.

Xerrades, col·loquis, projeccions i activitats esportives

Un dels forts d’aquest tipus de festivals que també aposten per la transformació social és el programa que es dissenya a banda dels concerts: les xerrades i les activitats esportives. El divendres comença ben fort amb la projecció de la pel·lícula ‘Alcarràs’ de Carla Simón a l’Auditori de Benlloc, concretament a les 11.00 h. Després, serà la pineda de Benlloc l’espai protagonista, que acollirà a les 12.0 h el col·loqui «40 anys d’Estatut d’Autonomia: protestes i propostes». A les 13.15 h serà el torn de la taula redona «Macroplantes solars i territoris en resistència». Pel que fa a les projeccions i xerrades el divendres continua amb la presentació del projecte «Dones i valencianisme». Per altra banda, la xarrada «​​Humor, llibertat i LGBTIfòbia» tindrà el seu torn a les 13 hores. 

Fer esport entre concert i concert també és possible al Feslloc (sempre he envejat molt a les persones que són capaces de fer-ho). Les activitats esportives començaran el 8 de juliol amb el campionat de bàsquet 3×3 a les 11 hores al poliesportiu de Benlloc.  Per a participar cal formar grups de màxim quatre persones (masculí, femení o mixt) i inscriure’s en el punt d’informació del festival entres les 19 hores i les 22.30 hores del 7 de juliol o emplenar aquest formulari abans de les 14 hores del 7 de juliol.

L’últim dia de festival començarà amb el campionat de futbol sala a les 11 hores, també al poliesportiu de Benlloc. Aquest torneig, organitzat per l’associació Feslloc, es disputarà entre grups de 5 a 8 persones (masculí, femení o mixt). Per a participar-hi a l’activitat, cal fer grups de 5 a 8 persones (masculí, femení o mixt) i inscriure’s en el punt d’informació del festival des de les 19 hores fins a les 22.30 hores del 7 i 8 de juliol. L’altra opció és emplenar aquest formulari abans de les 20 hores del 8 de juliol.  

El campionat de frontó a mà per parelles, organitzat pel Club de Pilota Valenciana de Castelló i l’associació Feslloc, conclourà amb les activitats esportives d’aquesta 16a edició del festival. Aquest tindrà lloc el 9 de juliol des de les 12 hores fins a les 14 hores al poliesportiu de Benlloc i es disputarà entre grups masculins, femenins o mixtes. Per a participar-hi és necessari fer grups masculins, femenins o mixtes i inscriure’s, bé mitjançant l’enllaç abans de les 20 hores del 8 de juliol o bé presencialment al punt d’informació del festival entre les 19.00 hores i les 22.30 hores del 7 i 8 de juliol. 

Allotjament

El Feslloc, aquest any, ha recondicionat una zona d’acampada amb tendes muntades, llençols, llits… en fi, una zona batejada com Fentlloc més enfocada al descans. Aquestes tendes són per a 4, 5 i 6 persones i NO tenen l’abonament inclòs. Per altra banda, el festival també ha inclòs un apartat web amb informació d’allotjaments propers dividits en acampades, cases rurals, apartaments, pensions, hostals i hotels. Cal destacar, amb tot, que tan sols un dels allotjaments es troben en la pròpia localitat de Benlloc, l’apartament Ca l’abuela Rosario.

Menjar

Com no, encara hi és el famós Charter de Benlloc, objectiu de molts dels feslloquers i feslloqueres per tal d’abastir-se. Amb tot, el Feslloc comptarà amb un espai reservat a ONG, associacions culturals, venda de productes d’alimentació, venda de marxandatge, etc.

Objectes Perduts

Els objectes perduts es dipositaran al punt d’informació del festival.

Menors d’edat

Els menors de 18 anys poden assistir al Feslloc 2022 amb unes condicions específiques. Les persones de 8 anys o d’una edat inferior podran entrar al Feslloc de forma gratuïta, sempre que vagen acompanyats pel progenitor, tutor legal o adult responsable. Per beneficiar-se d’aquesta mesura, els interessats hauran de presentar davant l’organització un document legal (DNI, llibre de família…) que ho acredite.

Els menors amb edats compreses entre 9 i 13 anys abonaran la meitat del cost de l’entrada (preus establerts en taquilla per a cada tipus d’entrada) i sempre hauran d’anar acompanyats pel progenitor, tutor o adult responsable. A partir dels 14 anys, tots els assistents al festival abonaran el preu íntegre establert per a cada tipus d’entrada i/o abonament. Els menors fins als 15 anys sempre hauran d’anar acompanyats pel progenitor, tutor o adult responsable.

Els menors que tinguen 16 o 17 anys podran accedir al recinte del Feslloc sense la companyia d’un adult, sempre que presenten en taquilla la preceptiva autorització del tutor legal que es fa responsable de les seues accions mentre aquests es troben al Feslloc. En tots els casos, els menors de 18 anys hauran de portar el DNI (o document equivalent) sempre damunt. El tutor legal del menor haurà de signar una autorització per la qual es fa responsable del fill/ de la filla i de les seues accions mentre aquest/a es trobe a les instal·lacions municipals habilitades per al festival (zona d’acampada, piscina, auditori, recinte de concerts, etc.).

  • Si l’acompanyant durant el festival és el pare, mare o tutor legal: tant el menor com l’acompanyant hauran de presentar el DNI, llibre de família, passaport d’ambdós o document legal que acredite la relació paternofilial o de responsabilitat sobre el menor.
  • Si l’acompanyant no és el pare, mare o tutor legal: l’acompanyant haurà de presentar l’autorització d’assistència per part del pare, mare o tutor legal del menor, acompanyada de fotocòpia de DNI, llibre de família o passaport d’ambdós (acompanyant i menor).

Bus del Feslloc

El Feslloc ha habilitat uns busos per tal de poder arribar i tornar del festival, siga des de València, Castelló o Alacant.

Comarques centrals: Pots agafar un bus el dia 7 des de Sant Vicent del Raspeig a les 12 hores, Castalla (Av/ Onil, 60) a les 13 hores, Cocentaina (Av/ del País Valencià, 82) a les 13.30 hores, Ontinyent (Av/ d’Albaida, 32) a les 14 hores o Xàtiva (C/ Palasiet, 1) a les 14.25 hores. La tornada seria des de la Cooperativa de Benlloc a les 10 hores. El preu de l’anada i la tornada i les despeses de gestió és de 32 euros.

València: L’eixida és dels de les taquilles del Camp de Mestalla el dia 7 de juliol a les 12 hores, i la tornada el 10 de juliol des de la Gasolinera de Benlloc (enfront de l’acampada) a les 11 hores. El preu total és de 26 euros amb les despeses de la gestió incloses.

Els bitllets dels autobusos de València i les comarques centrals els pots aconseguir a aquest enllaç. Cal completar un mínim de 35 places del total de 50 per a habilitar l’autobús. Si no es cobreix eixe nombre de places, l’Organització es reserva el dret a no organitzar la ruta de l’autobús i es tornaran els diners automàticament.

Castelló: Es fa la ruta regular de l’autobús en línia des de l’Estació d’Autobusos de Castelló de la Plana. El dia 7 i 8 sortiran autobusos des de l’Estació fins al festival a les 10.15 hores i a les 15.30 hores per 3,15 euros. Aquests dos dies per a tornar-hi des del Feslloc fins a Castelló hi seran a les 09.30 hores i a les 15.00 hores pel mateix preu. El diumenge 10 de juliol es podrà tornar des del Feslloc a les 11.30 hores per un preu de 5 euros. Pots obtenir els teus bitllets al mateix autobús a l’anada i a la tornada.