Marcel i Júlia és un projecte que naix en 2018 quan Marcel Lázara, àntic compositor i vocalista de Txarango, i Júlia Arrey, artista també, comencen una aventura pel món on graven vídeos dels seus destins acompanyats de cançons pròpies. Així, creen el seu canal de YouTube, on pugen els seus temes, que aconsegueixen molta audiència ràpidament.

Van viatjar per Àfrica i van recórrer el nord-est de Brasil només amb dues bicicletes. En aquest últim, sobretot, van realitzar moltes composicions les quals van adoptar els ritmes i melodies brasileres. D’aquesta experiència sorgeix Pedalant en dins (2018): un disc que compta amb catorze cançons amb lletres en català, però també en castellà i en brasiler.

Imatge extreta de les xarxes oficials de Marcel i Júlia

Els protagonistes d’aquest àlbum van ser la guitarra de Marcel i la simbomba de Júlia, un instrument musical de percussió típic d’aquella zona de Brasil. A més, la mare d’ella prové d’allí. També cal comentar que tots els beneficis de Pedalant en dins (2018) es van destinar a una associació que lluita per la conservació del riu São Francisco anomenada Olha o Chico.

En 2019 van estrenar dos senzills anomenats «Flor de Tardor» i «Tot comença aquí», ambdós amb el segell discogràfic Halley Records. No va ser fins dos anys després que van publicar En òrbita (2021), compost per deu cançons senzilles, que parlen sobre una societat autosuficient que no depén de la globalització i que lluiten per un medi ambient protegit.

El grup ha col·laborat en grups cm Buhos o Koers. L’últim tema ha estat un senzill publicat a finals d’abril d’aquest mateix any. La cançó s’anomena «Que no s’acabi mai» i també compta amb un videoclip dirigit per Joan Sanmartí i produït per NEWBIE.

Imatge extreta de les xarxes oficials de Marcel i Júlia

Hui en dia, Marcel i Júlia no són només dues persones, sinó una banda que compta amb una gran varietat de sonoritats. L’estil musical del grup busca donar-li una volta al concepte de mestissatge i fusió de cultures. Unes mescles molt especials que posen de bon humor a qualsevol.

Marcel i Júlia compten també amb una botiga en la seua pàgina web on comercialitzen amb discs, ampolles d’aigua personalitzades i samarretes de mànega curta i tirants per a tota la família.

En les pròximes setmanes la banda té preparats una gran quantitat de concerts. Actuarà el dia 24 de setembre en les Festes de la Mercè de Barcelona, el dia 26 en la Festa Major del Prat de Llobregat. El primer d’octubre els podrem veure en Vilablareix i l’endemà en Sant Cugat del Vallès. Per últim, el dia 8 d’octubre cantaran davant el festival Inspira celebrat a Ripoll.

Marcel i Júlia compta amb 31.600 oients mensuals al Spotify. La seua cançó més escoltada, segons la mateixa plataforma, és «Sabor mestizo» amb més d’1.600.000 reproduccions, seguida de «Millor amb tu» amb 610.000, «Tot comença aquí» amb 300.000, «Flor de tardor» amb 270.000 i «Per la vida» amb 217.000.