Tot va començar quan Alba Soler i Ferran López van fer una versió d’una caramella en trap a Olesa de Montserrat, el seu poble natal. Arran d’açò, a principis de 2020, va nàixer oficialment Lal’ba, el grup format per ells dos i Lluís Alcón. Soler va estudiar teatre i és la primera volta que treballa com a cantant; en canvi, Ferran López sí que ha format part d’altres bandes de música, encara que ell també ha exercit com a enginyer.

Imatge extreta de les xarxes oficials de Lal’ba

En una entrevista a Adolescents XL, Ferran López va explicar que cançons de Reggaeton del 2010 com “Yo te esperaré” de Cali y el Dandee o “Pasado Pisado” de Comando Tiburón són referents per a ells. No obstant això, ells descriuen el seu estil musical com a una proposta de new pop, amb una pinzellada de música urbana. Inicialment, els seus referents s’acostaven més a música urbana, però cada vegada més se senten més còmodes cantant temes que s’apropen a l’estil disco.

Les lletres de Lal’ba estan plenes de bon rotllo i originalitat, a més de comptar amb un missatge inclusiu i no violent. El seu tema més escoltat és “Quan Arribi Lal’ba” que va estar publicat aquest any i el qual compta també amb un videoclip a YouTube, que supera les 22.500 visualitzacions. Aquesta composició parla d’una història d’amor d’estiu que s’acaba perquè arriba la fi de l’estació.

El seu últim senzill ha sigut “Abella Reina” i, estrenat el 30 de setembre, se suma a les altres nou cançons de la banda. Només compta amb un EP, el qual es diu Lal’Boom (2021). Aquest ha estat autoeditat, així, en part, la seua realització s’ha finançat gràcies a una campanya de micromecenatge a la que van ajudar més d’un centenar de donants. A més, sabem que prompte publicaran un tema anomenat “Mil preguntes”, una col·laboració amb Gemma Polo i que es pot escoltar al programa d’Adolescents XL. Formarà part del seu primer àlbum que eixirà el 2023.

El grup olesà ha tret senzills amb artistes la major part dones. Així doncs, ha col·laborat amb les valencianes Maluks en “Comença el Ball”, amb Ariox en “Per Mi”, amb Balkan Paradise Orchestra en “Lliure”, amb Cooba en “Pas ferm” i amb Cantabile en “El comiat”. No obstant això, també té una cançó amb el cantant i compositor de La Pegatina, Adrià Salas, que s’anomena “Foc”.

Així, tot i començar el seu projecte musical durant la pandèmia i només amb un parell d’anys publicant cançons, el grup ha aconseguit que els seus temes siguen ben coneguts. D’aquesta forma, compten amb més de 16.000 oients mensuals a Spotify. Com ja hem comentat, la seua cançó més escoltada és “Quan Arribi Lal’ba”, que ha estat nomenada cançó de l’estiu per la revista Enderrock, amb 143.000 reproduccions. La segueixen “Vaig X Tu”, amb 70.000 reproduccions, “El comiat” (16.600) i “Foc” (16.000).