I al final em fas perdre el nord,
com ho dius em fa perdre el nord,
com ho cantes em fa perdre el nord
i com ho toques em fa perdre el nord.

Al final em fa perdre el nord
i com ho dius em fa perdre el nord.
Mira que faig el que puc, ho intento,
però et juro que perdo el nord.

Així sona la tornada de l’últim senzill de Microhomes, “Perdent el nord”. Un grup que està format per Oriol Roige (baix, teclat i veus), Ignasi Cuadern (guitarra i veu) i Joan Queralt (bateria). Va nàixer el 2020 al barri de Sant Andreu de Barcelona amb el senzill “Segle XXI” i des d’aquest moment no han deixat de créixer.

La banda s’ha anat construint al voltant del seu nom, tal com van explicar en una entrevista a la revista Enderrock. Es diuen Microhomes perquè són tres homes que al principi tocaven al menjador de la casa amb una guitarra acústica, un baix i un caixó. Així, sols feien xicotets temes que duraven entre vint i quaranta segons. És per això que eren com microcançons.

Imatge extreta de la pàgina web de Microhomes

No obstant això, cal destacar que hui en dia les seues cançons tenen una durada estàndard, però aquesta essència del principi no es perdrà i es quedarà amb ells gràcies al seu nom. Ells afirmen que en l’actualitat el concepte de micro es basa a reduir al màxim, és a dir, en la senzillesa. El seu estil musical és l’indie-pop i les seues lletres parlen de dilemes quotidians de forma minimalista, contundent i directa.

Microhomes compta amb un total de cinc senzills anomenats “Segle XXI”, “Massa Coses”, “La Menor Idea”, “Omissions” i “Perdo el nord”. Els últims dos han estat publicats al llarg d’aquest any. “Perdo el nord” és la versió de Crazy in Love de Beyoncé. A més, va ser la que van crear durant la participació en el concurs de Sona9 i tal com el grup va explicar en xarxes socials “creiem que us acompanyarà durant l’estiu amb les vostres millors ballaruques”.

Imatge extreta de la pàgina web de Microhomes

Microhomes va guanyar el Premi Joventut 2021 del Sona9. En aquest concurs la banda va tindre l’oportunitat de musicalitzar la lletra d’un poema de Mireua Calafell, el qual es troba al seu poemari “Nosaltres, qui” (LaBreu, 2020). D’aquesta forma naix la seua cançó “Omissions”.

El grup ha publicat un EP anomenat Un principi i un final (2020), el qual està format per cinc temes, i un àlbum més recent que s’anomena La Menor Idea (2021) que compta amb 10 cançons. A més, el 15/09 Microhomes va estrenar el doble videoclip de dos senzills “Ansia” i “Farsa” que formaran part del seu segon disc.

Microhomes ha fet el que ells han anomenat “una mini gira post-vacances”, la qual va començar amb un concert el dia 12/09, on van fer un visionatge exclusiu del doble videoclip que hem comentat. Aquesta mini gira està composta per 6 dates i només queda l’última. El grup ho ha expressat així en les seues xarxes socials: “El següent concert que tenim és a la sala Freedonia el dia 25/11 a Barcelona! Us hi esperem 🥰”.

Microhomes té 183 oients mensuals a Spotify. Segons la mateixa plataforma, la seua cançó més escoltada és “Massa Coses”, amb 4.200 reproduccions. La segueixen “Segle XXI”, amb 3.000 reproduccions, “La Menor Idea” (2.300) i “Perdo el nord” (2.100).