Baixo del bus
i aquesta merda de fum negre
creu que som afins
i no puc aguantar-ho, m’enlairo i volo.
Grisa per dins
o, qui sap, també fosca per fora.
Potser em confondran
amb l’asfalt de baix.
Passa de mi,
que em desinflo

Així és la lletra de “Nuvolosa”, el tema amb el qual naix Selva Nua. Aquesta cançó es va publicar durant el començament de la pandèmia i va ser la guanyadora del premi que organitzaven les Cases de la Música i Estrella Damm. Des d’aquest moment no s’ha tornat a saber res del grup, però aquest any han tornat al panorama musical amb el seu primer disc: Momentani (2022).

Imatge extreta de les xarxes socials oficials de Selva Nua

Selva Nua és un trio format per Joana Jové, Adrià Garcia i Gerard Català. Nascuts en poblets al voltant de Lleida, actualment viuen en Barcelona, Tarragona i Girona. Momentani (2022) ha sigut un àlbum que ha estat cuinat a foc lent i és que, encara que en un principi els membres van sentir pressió de publicar per a aprofitar l’èxit, van decidir compondre’l amb tranquil·litat. Així ho van explicar en l’últim episodi del podcast Ressona.

 D’aquesta forma, el disc compta amb huit cançons, entre les quals es troba “Nuvolosa”, però també “No m’és” i “Fums d’algú”, dos senzills que es van publicar com a avançaments de l’àlbum. El més característic de Selva Nua és el seu so Lo-fi. A aquest se suma l’estil pop amb influències soul i les lletres introspectives, evocadores i profundes amb melodies singulars. Els seus referents són Alice Phoebe Lou, Men I Trust, Faye Webster o Yellow Days.

Momentani (2022) es pot escoltar en les plataformes digitals, però també compten amb discs i vinils, tal com ho van anunciar a les seues xarxes socials: “Us fem saber que els cd’s / vinils ja han aterrat a les vostres botigues de confiança. I en portarem als concerts. 😋”

Imatge extreta de les xarxes socials oficials de Selva Nua

Aquest dijous 17 de novembre Selva Nua participarà en Enderrock LlibreSons, una iniciativa on diferents artistes faran un miniconcert en algunes llibreries de Barcelona, que estarà acompanyat d’una conversa amb els artistes. En el cas de Selva Nua, actuarà en la llibreria Atzavara a les 19h. El divendres també actuarà a Figueres i el dissabte a l’Orfeó Lleidatà a Lleida.

Així, tot i començar el seu projecte musical durant la pandèmia, Selva Nua ha aconseguit que els seus temes siguen ben coneguts pel públic. D’aquesta forma, compten amb més de 10.000 oients mensuals a Spotify. La seua cançó més escoltada és “Nuvolosa”, amb 16.300 reproduccions. La segueixen “No m’és”, amb 10.800 reproduccions, “Fums d’algú” (8.300) i “El gir” (4.000).