La pandèmia musicada per Verdcel

Verdcel naix de la mà d’Alfons Olmo, l’any 2000, a Alcoi. Es caracteritza per un estil musical marcat per la cançó d’autor, amb marques de folk, rock i pop. Actualment, ha creat 12 àlbums, els quals es troben acompanyats de llibres amb il·lustracions, poemes, assaigs, còmics, lletres, traduccions, documentals, etc.

D’aquesta manera, Verdcel produeix obres artístiques molt especials, en què han participat gran quantitat d’artistes en cada disc realitzat. Així, trobem músics com Marcel Ferrer, Toni Medialdea, Raül Lorenzo, Ramon Vagué o Valen Nieto.

Verdcel va publicar un àlbum anomenat SOS. Memòria d’una pandèmia el 9 d’octubre d’aquest any. Un disc que ha rebut el Premi Ovidi a la Millor Cançó en Confinament. Amb 13 composicions, SOS té una espècie de divisió interna, tal i com explica Verdcel a la seua pàgina web: introducció (track 1), confinament (2,3,4), global (5,6,7), protagonistes (8,9,10,11,12) i l’epíleg (13). En aquest disc, han col·laborat cantants com Dídac Rocher, Paula Berenguer, Iria, Enric Hernàez o Ivette Nadal.

SOS Memòries d’una pandèmia és un disc molt especial on es barregen diferents sentiments amb la intenció de cantar sobre la situació que estem vivint amb la Covid. Verdcel aconsegueix transformar la crisi sanitària en una obra molt creativa. Així, les cançons d’aquest àlbum venen acompanyades d’un llibre en què es troben una gran quantitat d’il·lustracions i textos.

Article corregit per Joaquim Cano
De La Nucia (Marina Baixa), graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Especialitzat en estudis literaris i treball de corpus lingüístics. Professor de trinxera al Baix Segura. Prop del tsundoku. Poliamorós amb la música, format a escola i carrer. Integrant del programa La Xarradeta. Obsessiu i, de vegades, versut.

Article escrit per:

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

Claudi Penalba (Tenda): “Duem a penes tres anys i que ens hagen donat un Ovidi és com Wow!”

Recents

[Repàs d’actualitat] Ciudad Jara versiona amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ “Las nanas de Jara”