A Alacant el Gel també crema

Molts han escoltat rock amb dolçaines i també ska amb dolçaines, però quants han escoltat la barreja d’ambdós estils en un grup que, a més, prové de la millor terreta del món? Doncs La Caixa de Gel pot enorgullir-se de respondre a totes aquestes premisses. El grup alacantí va publicar el seu primer treball l’any 2013; l’àlbum Somnia (Mésdemil, 2013), on el grup començava a treballar el seu estil de mestís a cavalles entre el punk i l’ska, que tant ressonava en aquells temps.

Amb el seu somni fet realitat a través d’un Verkami, el grup es va llançar als escenaris per fer ressonar el sud. Gràcies a les seues cançons reivindicatives, i amb la col·laboració de grans artistes com Cesk Freixas, Xavi Sarrià, o Carles Belda, el sud va guanyar la seua veu pròpia en uns temps de forta reivindicació política i social. Dissortadament, passaren a la inactivitat durant uns llargs sis anys.

Però lluny de la seua completa desaparició, l’any 2019 retornaren amb un EP per mantindre viva la flama que cremava Alacant. El gel també crema (Autoeditat, 2019) va eixir als carrers al gener amb 5 noves cançons. Tot i ser un treball més humil, el grup ha mantés la seua essència amb ritmes, això sí, marcadament més accentuats. Ells, per davant de tot, volen mantindre que segueixen als escenaris, i que el coronavirus no ha pogut amb ells.

Amb tot, la peça en què el grup ha aconseguit més visibilitat és al videoclip de la cançó d‘Espanya 2011, que s’integrava dins del seu primer àlbum Somnia. Aquesta, o La Plaça de l’obscuritat, del nou EP, són els perfectes exemples d’allò del que parla el grup al conjunt dels seus temes. Qui sap què ens depararà el futur d’aquest grup, però de moment, gaudim-los.


Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Àlex Franco

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

Smoking Souls s’emporten 3 de 6 nominacions als Premis Ovidi

Recents

Qui no somia amb Nico Roig?