A la valenciana amb Senior i el Cor Brutal

El country alternatiu i el folk americà es veuen reflectits en els treballs de Senior i el Cor Brutal. Un grup de rock alternatiu encapçalat per Miquel Àngel Landete (Senior), i acompanyat del Cor Brutal: Endika Martin (veu, guitarres, teclats), Jaunlu Tormo (veu, baix, harmònica, acordió, teclats) i Rafa Ferreiro (veu, percussions, bateria, teclats).

Tanta és la influència de la música americana, que Senior va crear el terme valenciana per a referir-se a la sonoritat americana feta en valencià. Ell abans només escoltava i escrivia música en anglés. El pas a la música en valencià es va produir quan va descobrir a Antonia Font, tal com podem veure en la següent entrevista del cicle Cançons de prop, de Eldiario.cv.es

La banda va produir dues maquetes el 2006: Cròniques de la reconstrucció i Noves cròniques de la reconstrucció. Però és el 2009, quan va publicar el seu primer disc anomenat L’experiència gratificant. I amb una peça d’aquest àlbum, El signe dels temps, aconseguiren el Premi Ovidi a la millor cançó aquest mateix any.

S’ha d’esperar dos anys per a escoltar alguna novetat del grup de la terreta. Així, en 2011 trauen dos àlbums: Gran i Nu. Tres discs que, més tard, han estat acompanyats d’altres com València, Califòrnia (2013), El poder del voler (2014), Santo Parranto (2015) i Valenciana Vol.1 (2017).

Aquest últim àlbum està compost per versions dels artistes que més han inspirat a Senior i el Cor Brutal, com poden ser Johnny Cash, Courtney Barnett o Tom T. Hall, on participen molts cantants catalanoparlants com Joan Pons (El Petit de Cal Eril) o Carles Chiner (Gener).

El grup ha anunciat a les xarxes socials que «el compte enrere per tindre POST enllestit està prop d’acabar-se». Post serà el següent àlbum de la banda de la terreta, sumant-se així a l’extensa trajectòria musical de Senior i El Cor Brutal. Unes 1600 persones senten mensualment a Senior i El Cor Brutal al Spotify. La cançó més escoltada és Bomba de plaer amb 87000 reproduccions, seguida de València eres una puta (68000), Agre (65000), El cel de les illes Caimán (52000) i Cari (31000).

Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

Un Trovam marcat per la tensió d’una cultura segura necessària

Recents

[Repàs d’actualitat] Stay Homas, Gener i Vienna publiquen avançaments dels seus propers discs