Apologia aconsegueix una connexió real amb el públic al seu primer concert

Dissabte passat, Apologia va fer el concert de presentació a la Sala Japan de Vila-real. En una nit gèlida, aquesta sala va ser la llar de l’indie rock d’Epicentre i, també, del primer treball que ha estrenat Apologia. L’ambient va ser familiar i íntim, però el que més es pot destacar de la nit és l’espenta del públic, que es va mesclar en les ganes d’estrenar escenari del grup de música mateix

El primer grup que va tocar va ser Epicentre, sobre les 23:39 h. La sala Japan es va mantindre prou relaxada en aquest primer concert, el públic encara arribava i començava a demanar la primera beguda. La sorpresa es reflectia en els rostre de qui demanava cervesa i es cobrava a 2,5 euros, ja que totes les begudes costaven igual. Per això, el públic no va tardar a aprofitar-se d’aquest preu i demanar-se begudes més generoses que la cervesa mateixa.

Foto: Alma Batalla

L’ambient es caracteritzava per la intimitat, per les abraçades i pels rencontres. Tota la plana de Castelló es va donar cita al concert de presentació del grup. La tauleta de les samarretes també s’estrenava just al costat de la porta d’entrada i moltes van ser les persones que, il·lusionades, ja analitzaven el marxandatge del grup.

Epicentre, a poc a poc, va començar a concentrar l’atenció del públic de la Plana Alta. Així doncs, amb els seus ritmes i les seues ja prou conegudes cançons, el públic es va deixar embruixar per la veu i els ritmes del grup.

Sobre les 00:45 hores va començar Apologia, que van dur a terme un canvi d’escenari prou àgil. Tota l’atenció del públic es va dirigir al concert d’aquest grup de música i, en només uns segons, la sala es va omplir. La connexió que va aconseguir Apologia amb el públic va ser realment especial, amb “pogos” inclosos i amb una entrega real. Un dels assistents, Alejandro Cervera Olivas, defineix l’ambient d’“explosiu”.

Per la seua banda, Lluna Agut Pitarch, assistent i estudiant de primer de Composició assegura que el directe d’Apologia va ser “molt madur” i que es va notar que el grup “té molta presència, d’acord amb el seu estil”. La veu d’Apologia, Pablo Valle, coincideix amb Lluna, ja que explica que no s’esperaven aquesta rebuda: “No va fer falta encoratjar la gent, des del primer moment hi va haver connexió, la veritat és que estem molt contentes amb aquest concert”. Valle afig que tenen moltes ganes del pròxim concert i que “estan treballant amb coses noves”.

Foto: Alma Batalla

Amb tot, aquesta mateixa estudiant matisa que el fet que Pablo Valle toque el baix i cante provoca que quan baixa el cap no “se li escoltava el final de les frases, pot ser haurà de pensar en canviar de posició”. “Però és quasi imperceptible, sols que aquestes coses els músics les notem”, s’afanya a afegir entre riures.

Aquest nou grup de música de Vila-real comença fort, amb un públic entregat, que ja se sap totes les cançons del disc. La pròxima cita d’Apologia és el 13 de desembre a Borriana, concretament a La Centraleta. Apologia ja ha omplit les seues xarxes per tal d’animar el seu públic a assistir-hi, ja que “tornen temps de lluita i els casals i ateneus són vitals per tal de vertebrar la unitat popular”.

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

Gem reflexiona sobre la societat 2.0 amb “Satèl·lit”

Recents

Émbolo: de València a l’univers

X
X