Atupa l’ha fet “Foríssima”

Després de tres anys sense cap disc d’Atupa, torna el grup musical amb Foríssima on es troben uns temes amb els que volen donar un comiat, en principi, definitiu. El disc sona a rap, house, dancehall i, compta amb les col·laboracions de Pa Lao (orxata) i Hèctor Pedropadre (Aspencat) entre altres. 

Atupa ha anat evolucionant al llarg del seu camí musical innovant, no tancant-se a cap estil i adaptant-se a les noves tendències musicals del moment però mantenint l’essència del grup. En aquest disc s’aprecia com es despullen per mostrar el més íntim de cadascú d’ells, a més de la quotidianitat i les coses que els motiven. És per això que en el vídeo on es fan una auto entrevista expliquen com volien fer un disc més personal i Robert recalcava que no espera tant de feed-back com en els altres. 

Els integrants són conscients de que en Foríssima no hi ha cap tema purament reivindicatiu i ho justifiquen explicant que hi ha grups que ho fan millor que ells. Com bé diuen Robert, Adrià i Fran, no són cap grup ≪panfletari≫ i tal vegada han pecat d’això en altres temes anteriors i ells en aquest disc no ho volien fer ja que consideren que l’hipocresia es nota. A més, com ja he comentat anteriorment volien fer un disc més personal i, no hi ha cap dubte que ho han aconseguit. 

Efectivament, el disc es sitúa en un context polític complicat i això els ha influenciat a l’hora d’escriure les diverses cançons, però no hi ha cap cançó dins el disc ja que les cançons que hi apareixen són crítiques cap a ells mateixa. Malgrat això, sí que tenen preparada una cançó anomenada u sis u. A més a més, es penedeixen de no haver fet un disc com aquest abans. 

Foríssima parla de l’enyor a la terra que senten els membres d’Atupa quan es troben de gira. A més, del record dels avantpassats amb Llegat, de l’estima a les amistats de tota la vida amb À i reflexionen sobre com s’ha transformat la seua amistat amb el pas del temps i de tot allò que val la pena. En la mateixa línia en Gran reflexionen sobre el sacrifici i la militància, en Toxic parlen de relacions tòxiques i, finalment també trobem referències a la festa amb Que tremole la terra. 

Aquest disc l’han fet per gaudir ells mateixos als directes en la seua gira que, de moment confirmades, hi ha dos dates: 26 d’Octubre a la Sala Moon de València i el dijous 31 a la Sala Apolo de Barcelona. Les expectatives són molt altes després d’haver sentit el disc més sincer del grup sabent que podria ser l’últim. 

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

El Panderola Fest d’Almassora crea un ambient carregat de familiaritat

Recents

Nomembers protagonistes dels Premis Ovidi

X
X