Bandits, Maluks i Pepet i Marieta culminen el 87 aniversari de les normes de Castelló

Castelló ha celebrat aquest dissabte el 87 aniversari de les normes de Castelló. Amb motiu d’aquest esdeveniment l’associació “Castelló per la Llengua” organitzava un conjunt d’activitats al llarg del dia com l’actuació de la Conlloga Muixeranga de Castelló, dinar popular o un “bureo”. A la nit, era el torn de les actuacions musicals a la Plaça Major amb Bandits, Maluks i Pepet i Marieta. 

L’espectacle començava a les 19:30 amb Bandits, un grup amb més de 10 anys d’experiència que amb la seva mescla d’ska i reggae omplien la Plaça Major d’una gran quantitat de públic de totes les edats, principalment de pares i mares amb els seus fills. Va ser un concert acceptable, encara que es va veure una mica de desorganització, tant pel fet de començar l’actuació mitja hora tard, com algun que altre problema de so durant l’espectacle. Malgrat això, Bandits va complir el paper d’obrir la festa amb un concert tranquil adaptat al públic. 

Més tard era el torn de Maluks, un dels grups revelació d’aquest últim any en el panorama valencià les quals combinen cúmbia, reggae, música llatina i ritmes electrònics. Encara que el seu repertori hui en dia no és molt abundant, aconseguiren realitzar un concert més extens de l’habitual (quasi una hora) d’avant d’un públic no tan nombrós com en l’actuació anterior, però al qual van aconseguir impressionar notablement.

Per tant, Maluks reafirmen que amb menys d’un any de recorregut se situen com un dels grups amb més capacitat de progressió i que per descomptat podrem gaudir d’elles en gran quantitat de festivals aquest 2020.     

Per últim, Pepet i Marieta era l’encarregat del tancament de les actuacions. Un dels clàssics en el panorama musical del País Valencià tornava a Castelló després de la polèmica de l’any passat, quan a causa del seu tradicional nu es van ofendre certs partits polítics. Aquests fets van generar un ambient molt reivindicatiu a la Plaça Major, amb molta participació per part del públic que fins i tot va tenir l’oportunitat de pujar a cantar i ballar a l’escenari. 

Un èxit rotund per part de Castelló per la Llengua que, malgrat haver hagut d’ajornar aquesta celebració, prevista inicialment per al passat desembre, va convertir la ciutat en un espai de germanor. A més va saber combinar en l’apartat musical grups amb gran renom amb altres menys coneguts però en progressió constant i amb gran varietat d’estils, aconseguint una característica que altres celebracions o festivals no hi tenen, i és que a pesar de no conéixer els grups, només amb l’ambient generat qualsevol podia gaudir de la festa a Castelló.

 

Andreu Esteban Sebastià

Fotògraf apassionat amb el fotoperiodisme, per aquest motiu acudeixo a tota mena d’esdeveniments donant la meva particular visió d’aquests a partir de les imatges. Els meus grups de culte són Orxata Sound System i La Gossa Sorda.

Anteriors

Arturo Pérez, de Vienna: “Pau és el guapo i simpàtic del grup, però estem aconseguint que s’escolte la nostra música”

Recents

Anna Sardà, de Roba Estesa: “Nosaltres volem pujar als escenaris precisament per a canviar una miqueta les coses”

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.