Böira: un grup de post-rock amb molta creativitat

Böira és un grup de post-rock de Barcelona format pels guitarristes Guillem Alberich i Aleix Archs, el baixista Marc Rios, el bateria Llobet Clara Aguilar als teclats i piano. El quintet es va formar l’any 2013 i, fins ara compta en la seua discografia amb els àlbums Si de la runa naixés i Al·legoria del fang. A més el grup ha compost la banda sonora per al documental Postcards from Nepal, dirigit per Maria Moure i Per Rueda.

Dins del seu so es poden trobar diferents elements de rock progressiu, heavy metal o inclús rock psicodèlic en la manera en què utilitzen els sintetitzadors. En Si de la runa naixés, publicat en octubre de 2015, el grup s’enfoca quasi totalment en el virtuosisme instrumental; fins al punt que només els temes Glasgow i Allau inclouen parts vocals. Aquest últim treball d’estudi del grup ofereix una mirada sòlida a l’ampli ventall de possibilitats que té el seu so: des de les parts melòdiques més íntimes fins a les més dures i èpiques, passant per seccions rítmiques intrincades. Aquest grup és, definitivament, una proposta interessant, doncs han demostrat que són capaços d’evolucionar moltíssim en un curt període de temps.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Malifeta estrena “Xinxeta”, un insurgent tema de reggaeton amb rap

Recents

X-Fanekaes estrena la “Jota del Forn”