Borx inicia la seua carrera musical amb “Dona’m”

El canvi climàtic, malauradament, ja és una realitat i, amb ell, veiem com els nostres estius cada vegada s’allarguen més cap al mes de setembre o, fins i tot, fins a octubre. I aquesta sensació és exactament el que transmet Dona’m, la primera cançó de Borx, un artista valencià emergent que barreja la música urbana, el dancehall i la música latina. Segons ell mateix, aquest projecte «naix de la necessitat personal i musical del propi artista» i l’enceta «després d’estar lligat molts anys a la música de diferents maneres».

Encara que es va publicar el passat 8 d’octubre, tant Dona’m com el seu videoclip, evoquen estius passats, de dies llargs, vesprades fora de casa i nits amb els amics. Aquesta cançó debut parteix d’una base electrònica extremadament ballable amb elements melòdics subtils, combinant-la amb una lletra que recapitula tot el conjunt d’experiències del temps estiuenc: la mar, la brossa, els bancals, les terrasses de bar o el cim de la muntanya.  Aquesta mateixa experiència, la captura el videoclip, dirigit per Koratge i Mónica Llop, que ens mostra un viatge per l’albufera a través d’un filtre retro i un ratio de 4:3.

Així és que, encara que l’estiu d’enguany ha sigut més bé accidentat, Borx, amb el seu debut, ha fet un esforç per recollir-ne les millors experiències. De moment, l’artista no vol lligar el seu projecte amb cap estil ni gènere en concret, encara que admet que «la música urbana i totes les seues influències electròniques seran l’eix vertebrador dels seus pròxims treballs». Queda, aleshores, esperar per a sentir aquests pròxims treballs.

Article corregit per Joaquim Cano
De La Nucia (Marina Baixa), graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Especialitzat en estudis literaris i treball de corpus lingüístics. Professor de trinxera al Baix Segura. Prop del tsundoku. Poliamorós amb la música, format a escola i carrer. Integrant del programa La Xarradeta. Obsessiu i, de vegades, versut.

Article escrit per:

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

[Repàs d’actualitat] Ciudad Jara aconsegueix tres nominacions als Premis Carles Santos

Recents

Ana Díaz, encarregada de premsa de l’associació de sales de música En Viu!: “No entenc com una administració pot tancar un sector sense oferir una alternativa”