Bredda: d’un grup d’amics a un grup de reggae prometedor

Bredda és un grup que fusiona reggae procedent de Lleida, que va sorgir, segons ells mateixos, «entre tres amics a la plaça del poble». Això va ser en l’estiu de 2018, ara son uns quants més que 3, el grup el formen 9 integrants: Adrià Couceiros (Baix), Sara Rius (Teclat), Jordi Nadal (Bateria), Ferran Binefa (Guitarra), Àlex Peñuela (Guitarra), Roger Saladrigues (Trombó), Josep López (Trompeta), Joan Bergadà (Veu),  Dídac Solé (Veu). Amb aquesta combinació instrumental, la banda va començar a produir el seu primer material.

 

Després de donar diversos concerts, on el gros del seu repertori eren versions de grups mítics, en aquests 2 anys d’existència el grup ha acumulat 3 senzills propis. El primer va ser Caminant, un debut estrenat en 2019 amb una producció molt sòlida i amb un so de rock alternatiu. El següent, va ser S.C.R.I.B (Salta, canta, balla i riu), un tema canyer sobre la festa i la germanor on trau múscul la secció de vent del grup. Per últim, però no menys important, està Petits detalls, una cançó de reggae més a l’ús que mostra la versatilitat i la capacitat de composar de Bredda. 

Encara que porta relativament poc temps en circulació, el conjunt lleidatà ha demostrat que es una aposta musical prometedora i amb intenció de fer-se un lloc en una escena musical cada vegada més saturada. El pròxim pas que donara el grup el sabrem en breu amb Urquinaona, el nou single que el grup estrenarà el proper diumenge 18.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Sanjosex, un grup amb mil sensacions que transmetre

Recents

El disc que esperaves