Cactus aposta pel sentit dins del sense sentit

Cactus ha tret un nou tema anomenat K Pateo, una cançó que tonteja tant amb el trap com amb el reggaeton. A més a més, el grup de música format per Muro (EldelMuro), Mik Kelen i Samantha també ha sorprès amb un videoclip que acompanya al segon tema del seu últim treball, Roma

Així doncs, l’últim tema llançat per Cactus es caracteritza per tindre uns ritmes basats en el reggaeton i també, en el trap. La cançó balla dins de la lògica de la música urbana. 

Pel que fa a la seua lletra, Cactus transmet una missatge que advoca pel chill amb una interpretació molt típica del trap. El significat d’aquesta cançó pot transcendir a un estil de vida més relaxat, fora del ritme de vida accelerat dins de l’actual sistema. 

La lletra també presenta cert contingut polític i ideològic. De fet, Cactus transmet el seu fàstic per alguns representants polítics actuals com ara Albert Rivera (ex president del partit Ciudadanos) o bé, Santiago Abascal (actual líder del partit d’extrema dreta, VOX). 

El videoclip de Cactus dins d’una estètica que busca el sense sentit, presenta certa lògica. De fet, els actors del videoclip complementen i li donen vida en tot moment a la lletra de la cançó. Per suposat, aquests actors estan caracteritzats d’una forma realment extrema. 

L’escenari del videoclip s’inspira en els anys 80. Els colors amb què juga el videoclip solen ser neutres excepte la seua llum, amb un intens rosa i blau.  Aquestes caracteritzacions i la mateixa estètica del vídeo contribueix a una estètica una mica boja i atorga una certa sensació d’irrealitat per a l’espectador. 

Cactus segueix fidel al seu estil i aposta per una estètica sense sentit. Amb tot, sí que ofereixen dins de tot aquest caos una determinada filosofia de vida que s’intueix de forma clara. 

 

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

Abisme segueix innovant amb “Miralls”

Recents

Història de les veus de Mallorca

X
X