Cactus es fa un lloc dins la música electrònica en valencià

Cactus és un dels grups amb més projecció del País Valencià integrat per una suma d’elements i components que provenen de diversos estils musicals: hip-hop, música electrònica i actitud pop. El grup format per Muro (EldelMuro), Mik Kelen i Samantha, principalment, llancen un nou disc anomenat Roma, que eixirà el pròxim 12 de desembre. Per a fer més lleu el temps d’espera, han tret uns quants avançaments, l’últim el lyric video anomenat Ho deixe tot.

Per a aquest tema, el grup ha tornat a fer un “troleig” d’una altra cançó coneguda, com han fet amb Gossa-te-la i Contando Lunares de Don Patricio, però aquesta vegada amb Si tú me dices ven de Los Panchos, mitjançant el qual construeixen un beat de “boom bap” del hip-hop més clàssic i amb una tornada popera. El grup valencià explica que aquesta cançó és, sense dubte, la més íntima i personal que mai han escrit, ja que és una carta directa al desamor en primera persona i que reflecteix la seua vida real.

El lyric video és una bona aposta per a la cançó i deixa palesa la professionalitat i el treball que es fa i que porten darrere grups com Cactus que, de vegades, no es té en compte. No hi ha cap dubte que aconseguirà fer un lloc en el panorama de la música electrònica en valencià.

Segons els integrants, el seu segon treball anomenat Roma no té un estil definit, sinó que varia entre rap, pop, reggae…, és a dir, que cada cançó és independent de l’altra ja que cada membre prové d’una banda de música diferent; Samantha de l’orquestra, Mik Kelen d’El Diluvi i ElDelMuro provenia del rap. No obstant això, sí que continuaran amb l’estil dels seus inicis, el hip-hop.

 

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Blackfang tornen amb “A foc lent”

Recents

Abisme segueix innovant amb “Miralls”

Primer aniversari Sons de Xaloc: publiquem el millor d'aquest any. Enllaç

X
X