Charly Efe reflexiona sobre els seus 17 anys de carrera en “Futuro perfecto”

El raper valencià Charly Efe (també conegut com a Carles Sanchis) ha publicat el passat diumenge dia 3 de novembre el seu dotzé àlbum d’estudi, Futuro Perfecto. Aquest pareix que serà l’últim treball que publicarà en solitari, abans de dedicar-se totalment al grup Poetas Puestos. El disc compta amb 11 temes entre els quals ja havíem pogut sentir Newspaper, publicat ja fa quasi dos mesos; a més de nombroses col·laboracions amb diversos rapers.

Aquest últim treball, publicat una setmana més tard de la data prevista, compta amb la ja habitual mescla i producció de Loren D en gran part de les cançons. Però el cert és que l’elapé disposa d’una varietat d’estils de bases i masteritzats gràcies a les col·laboracions de Buba Pro, Yeke Boy, Príncipe Palanca i la del català Valtonyc al tema El placer del instante

Pel que fa a la sensació general i les lletres, Futuro Perfecto està imbuït de la reflexió d’un artista ja veterà, on cada tema reflecteix experiències de la seua carrera musical i una visió del panorama actual d’algú que ja fa anys que hi lluita. Açò es pot veure en cançons com Las firmas del backstage —on Carles col·labora amb Eric The Wrestler i Mise— o El rey en el norte. També hi és palesa la introspecció d’una vida personal plena de daltabaixos en temes com l’anteriorment mencionat El placer del instante i El hombre sin lágrimas, on participa Mise canviant el rap per una tornada reminiscent de reggae acompanyada d’una base de trompeta.

Futuro perfecto és un treball ja madur, d’un MC que ha passat per molt, però això per a res vol dir que Charly Efe tinga la més mínima intenció de claudicar. És un disc que reflecteix una identitat creativa formada i un estil definit, com ell mateix afirma, per rap puro, vacile y poesía. Precisament per això, estarem pendents dels seus nous treballs junt amb Poetas Puestos.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Tot se n’acaba anant amb Vienna

Recents

El Trovam converteix Castelló de la Plana en l’epicentre de la música i cultura valenciana

X
X