Ciudad Jara guanya la major nominació als Premis Carles Santos

Ahir, tan sols un mes després dels Premis Ovidi, es va celebrar una altra de les cites més importants de la música valenciana: la tercera edició dels Premis Carles Santos, entregats per l’Institut Valencià de Cultura. Aquest 2020 convuls, el Teatre Principal de la ciutat d’Alacant ha acollit la gala, que també s’ha transmés per tot el País Valencià per À Punt. Aquesta vegada, la categoria general de Millor Disc se l’ha emportada, d’entre vora 60 candidatures, Ciudad Jara pel disc debut del projecte, Donde nace el infarto

D’entre els diferents guardons entregats durant la nit ha destacat el premi al Millor disc de música tradicional, que va anar per a A trenc d’alba de Marala. Translúcid, de Smoking Souls, ha vingut de guanyar 3 Ovidis i s’ha endut el Millor disc de pop. Un altre dels grans guanyadors de la nit va ser Andreu Valor, amb el seu treball Insurrecte, com el Millor disc de cançó d’autor i la millor gira. La millor cançó de la nit va ser Tornado, de Badlands, mentre que el duo de Laura Esparza i Carlos Esteban va ser escollit com a Grup revelació dels Carles Santos d’enguany.

Si alguna cosa hi ha en aquesta tercera edició dels Premis, és la varietat: els valencians Johnny B. Zero s’han emportat el guardó al Millor disc de rock per Metonymy of sound, el Millor disc de fusió i mestissatge ha sigut Reversions del Jonatan Penalba, mentre que Roma, de Càctus, ha guanyat el premi al Millor disc de música urbana. També hi han estat presents les categories de millors àlbums de jazz i clàssica, on han guanyat respectivament El ball de les muses de Manolo Valls i Les aventures de monsieur Jules de Spanish Brass i Albert Guinovart. Per a Dani Miquel ha anat el guardó al Millor disc de música per a famílies pel seu treball Desfem, que ensenya els xiquets i xiquetes a reciclar i responsabilitzar-se pel que fa a l’ecologia.

Els guardons d’aquest any han donat especial importància a la recuperació del patrimoni musical, on s’ha destacat el paper de l’Ensemble Alfonsí amb el seu àlbum Instrumentos para loar a Santa María. De la mateixa manera, Virginia Llorente s’ha emportat el guardó al Millor disseny per la portada de Los años líquidos, de Llum, i l’estudi Build from the Roof ha sigut premiat per la producció del videoclip de City Walls per a We Used to Pray. A més, s’ha homenatjat a Julio Bustamante, que ha rebut el premi honorífic pel seu paper com a figura fonamental en la música valenciana des dels anys 70. Tampoc ha faltat el Premi del públic, que ha anat per al cor de cambra Ad Libitum pel seu àlbum Escències.

Les artistes valencianes han estat presents a la tercera edició dels Premis Carles Santos però no només com a premiades. Algunes de les pròpies entregues les han fetes Tesa, Samantha o Carlos Chiner, de Gener, o Pablo Rus, de Spanish Brass. De la mateixa manera, la vetllada també ha inclòs actuacions musicals d’alguns premiats, com el propi Julio Bustamante; o, també, presentadors de l’acte com Samantha o Gener. També s’ha contat en l’assistència de Manuela Alandes, presentadora de Territori Sonor, i la delegada de cultura Carmen Amoraga Toledo.

Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Els llaços entre la música tradicional valenciana i el flamenc

Recents

El suport al poble sahrauí en la música en valencià

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.