Com va ser el concert d’ACPV per reivindicar el 25 d’Abril?

Anava apropant-se la data i poc es coneixia de com s’anava a celebrar un 25 d’Abril alié a tot el que s’havia viscut fins ara. Davant de l’expectativa de molta gent per veure si s’organitzaria algun acte reivindicatiu, tot i que fora per les xarxes, Acció Cultural del País Valencià va decidir organitzar un concert benèfic, on per primera vegada durant la quarantena els artistes podrien cobrar. Aquest, sota el lema de cuidem la cultura, que donava nom al festival, pretenia reivindicar els músics valencians i les seues lletres. A més de voler ser una xicoteta empenta per fer que tots els participants pogueren rebre un xicotet ajut, es volia conscienciar sobre l’enorme crisi causada al sector cultural a causa de la pandèmia.

El concert es va celebrar al Facebook de la mateixa organització i, al contrari del que podríem estar acostumats, es va retransmetre com diferents publicacions amb vídeos gravats des de les diferents cases dels músics. Açò ens permet, si així ho volem, visualitzar en qualsevol moment cada actuació de manera independent. Solament hem d’entrar al mur d’ACPV i buscar les publicacions del 25 d’Abril. Aquesta tècnica, tot i que no oferia la mateixa sensació de directe que la plataforma Instagram, va permetre un seguiment personalitzat de tots els participants. Al capdavall s’estalviaren els problemes tècnics oferint una major qualitat i amb contingut més personalitzat.

Participaren artistes d’arreu dels Països Catalans, però tots ells amb la vocació de fer un cant pel País Valencià. L’acte, que va durar cronològicament una hora i mitja amb 19 actuacions, va consistir majoritàriament a fer covers de diferents cançons en valencià. Sobretot d’aquelles que s’han marcat la memòria de molts arreu del País. Interpretaren des de Camals Mullats, fins a cançons d’Ovidi i cançons d’Al Tall.

Al capdavall, si bé va quedar com un concert atípic dintre de les reivindicacions que s’han fet altres anys el 25 d’abril, aquest va demostrar que per moltes que siguen les adversitats els músics valencians estaran en primera línia per defendre els interessos de tots els seus companys de professió.

Àlex Franco

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

Les conseqüències de la Covid-19 en la indústria musical: destinades a la precarietat?

Recents

Antítesis: “Vam decidir fer cançons pròpies perquè, tot i que amb errors, sempre tenen més cos”