Quatre dies de cultura segura al Grau de Castelló

Els Concerts del Pinar converteixen el Pinar del Grau de Castelló en l’epicentre de quatre dies replets de música, alegria i ganes de gaudir. Aquest esdeveniment ha tingut lloc des del 29 de juliol fins l’1 d’agost. El festival, que ha reunit a més de 3.000 persones, segons l’organització, ha juntat un ampli ventall de grups de música d’estils totalment diferents, com poden ser Green Valley, Maluks, La Fúmiga o M-Clan. Amb tot, Els Concerts del Pinar no es van lliurar dels problemes ocasionats per la pluja i la granissada que va provocar la cancelació de pràcticament totes les actuacions del dissabte 31 de juliol.

Maluks va arrancar el festival el dia 29, seguit de La Fúmiga. Una nit que es va convertir en una explosió d’energia, vitalitat i moltes ganes de ballar. Maluks va voler fer el concert més personal i per això cadascuna de les integrants van voler apropar un trosset d’elles mateixes al públic. Laura Honrubio, per exemple, ens va deleitar en uns minuts tocant el violí, un instrument significatiu en la seua vida. Durant l’actuació del grup, també van fer discursos molt emotius com l’antecedent a la cançó Fins l’alba: unes paraules dedicades al col·lectius discriminats com són les persones trans o les dones migrants i que van acabar honorant a totes les iaies i mares. 

Però el concert de Maluks no va acabar ací perquè en el torn de La Fúmiga van pujar al escenari per a ensenyar a tot el públic la col·laboració d’ambdós grups: Cap 3. L’aposta. L’actuació de La Fúmiga no va deixar a cap persona sense voler aixecar-se i començar a ballar, gent de diverses edats, des de ben xicotets fins a persones més majors. La banda va recordar els seus grans mestres i, inclús, els va homenatjar cantant alguna cançó d’ells com pot ser Ventiladors de Zoo, tal com feien abans de composar les seues pròpies lletres. La Fúmiga va estar molt agraïda al públic i el va animar a continuar anant a concerts, reivindicant que la cultura és segura.

La Fúmiga i Maluks als Concerts del Pinar

Les mascaretes, la distància de seguretat, el gel hidroalcohòlic i la gent asseguda a les cadires va ser l’aposta principal dels organitzadors del festival per garantitzar i complir amb les mesures sanitàries. A més, s’ha de tindre en compte que, amb les noves restriccions vigents fins el proper 16 d’agost, tots els espectacles han de posar el seu punt final a les 00:30 de la nit. És per això que, al llarg de totes les jornades, els concerts s’acabaven puntuals. Tanmateix, això no va llevar la il·lusió als assistents a aquesta fita que van tractar de mostrar les seues ganes de ballar als músics, sempre asseguts a les cadires. 

Públic dels Concerts del Pinar

D’altra banda, s’ha de mencionar que no deixaven entrar beguda ja que disposaven d’una zona de consumicions. Aquesta es trobava separada de la zona del concert per tal d’evitar contagis i comptava amb taules i cadires per tal que la gent estiguera asseguda i evitara aglomeracions. Cosa que, de vegades, no es complia i trobaves a grups de gent ballant de peu. No obstant, la seguretat del festival va tindre la situació controlada en tot moment i va permetre els assistents poder gaudir d’un espai de cultura segur.

Àngela Sánchez i Laura Martínez

Anteriors

Balkan Paradise Orchestra amb Delian: ‘Màntric’ a base de trap

Recents

Al final tot va de darle a tu cuerpo alegría ma… i d’escoltar Oques Grasses!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.