De Pego a Reykjavík: Smoking Souls presenta un avançament del seu nou disc

El grup pegolí Smoking Souls va presentar Volves de neu, el primer single del seu nou disc Translúcid el passat divendres 25 d’octubre. En aquesta primera cançó del seu nou àlbum, el grup de rock aposta per un inici instrumentalment suau que sap acompanyar i acaronar la veu de Carles Caselles que, en aquesta ocasió, sona particularment emotiva.

El desenvolupament de la cançó, en canvi, presenta un creixement instrumental constant però equilibrat, aplegant al seu  punt climàtic amb la coda enèrgica i àlgida a la que ens tenen acostumats. Malgrat que Volves de neu seguisca una estructura que pot remetre’ns a Guarda’m l’aire, la sobrietat musical dels primers compassos de la cançó mostra una perspectiva més madura i pausada del grup que potser siga la tendència predominant del seu nou treball.

El videoclip del single ha sigut gravat a l’illa d’Islàndia baix la direcció, fotografia i edició de Pau Berga (Tres Deu Media). Curiosament, no es tracta del primer grup valencià que viatja a la terra dels guèisers per filmar les promocions dels seus nous treballs. Orxata va gravar allí el vídeo del seu tema Eyjafjallajökull i  el curtmetratge Tot (David i Paco, 2012) com avançament de 3.0 (Autoeditat, 2012), el seu tercer i últim disc. Malgrat que per motius diferents (la trobada amb u mateix o la candent situació política a Europa a principis d’aquesta dècada), sembla que la natura islandesa troba un punt en comú amb la idiosincràsia del nostre territori mediterrani.

Translúcid, el seu nou elapé, es convertirà en la seua tercera col·laboració amb la seua discogràfica actual i podrà vore la llum el pròxim 22 de novembre, convertint-se en el quart disc del grup després de L’espenta (Autoeditat, 2013), Nòmades (Propaganda pel Fet!, 2015) i el guardonat Cendra i or (Propaganda pel Fet!, 2017). Malgrat la seua aturada per la gravació d’aquest nou treball, des del 2017 hem pogut gaudir dels singles L’últim ball (2018) i Líquid (publicat el passat mes de febrer d’aquest any) o l’EP Paratges Preferits (en el que Carles Caselles versionava cançons mítiques del grup en versions acústiques gravades en directe).

Smoking Souls ja ha confirmat pel seu compte de Twitter les dates de la gira de presentació del seu nou disc. El punt de partida el trobarem a Ondara (Marina Alta) l’u de febrer a la Carpa Rock on actuaran amb un artista convidat i, segons confirmen per la xarxa social “Farem un concert ple de sorpreses i col·laboracions que anirem desvelant-vos”. En la seua gira Translúcid, la banda de rock actuarà  arreu de l’Estat espanyol i en dos ocasions al País Valencià: Alacant el catorze de febrer a la Sala Stereo i a València el setge d’abril a la Sala Moon.

Carlos Cuesta i Martínez

Carlos Cuesta i Martínez

Els meus pares em van ensenyar bona música de menut, però per algun motiu ara escolte Bad Gyal. Sent deler per l’indie, el trap i el jazz, però no m’ho tingueu en compte. Si vols saber quina música escolte la tens ací: https://open.spotify.com/playlist/5sZbp32vvHghSL4qQYojdb

Anteriors

“Temps”: so únic, íntim i innovador

Recents

“El Temps” de Pleasant Dreams

Primer aniversari Sons de Xaloc: publiquem el millor d'aquest any. Enllaç

X
X