De Vent i Ales i agraïments de Txarango

Quan tot s’enlaira
Toco els somnis de puntetes
Junts podem arribar més lluny, més lluny.
Un llarg viatge,
Il·lusions dins les maletes,
Junts podem arribar més lluny, més lluny.

Potser és l’estrofa més idònia per començar. Deu anys fa des que Txarango va decidir començar aquest llarg viatge. Deu anys de concerts, viatges, somriures i moltes experiències compartides, no només entre els membres de la banda sinó també, amb els seus seguidors. Tots plegats conformen aquesta gran família que porta de nom Txarango. Però tot això sense deixar de banda la lluita per aquells que no poden fer-ho. Bé siga des del Brasil, Sàhara, Índia o ací a casa no han deixat de banda la reivindicació a través de les seues lletres en Benvinguts al Llarg Viatge, Som un Riu, El Cor de la Terra, tots els singles, les colabos i, el pròxim disc.

El 16 de desembre de 2019, després de més d’un any fora dels escenaris, van anunciar el més esperat pels seguidors d’aquesta banda, anunciaven l’eixida del quart disc de Txarango que incloïa una gira. Però el sentiment agredolç no va tardar a aparèixer, ja que seria l’últim disc del grup.

La rebuda va ser tal, que en vint-i-quatre hores es van vendre aproximadament 25.000 entrades i, en quaranta-huit, 50.000. Per això, el grup va decidir ampliar la gira i afegir més concerts per tal que ningú es quedara sense poder gaudir d’El Gran Circ, el nom d’aquesta gira totalment autogestionada.  Aquesta bona notícia va estar eclipsada per la pandèmia, ja que el 12 de maig de 2020 i, a conseqüència de la Covid-19 aquestes bones notícies es van estancar. Txarango va anunciar que, de moment, suspenien la gira per motius sanitaris.

La vida és un torrent que sap on va, i el cor, una brúixola. Els indis americans diuen que qui segueix el camí del cor, mai s’equivoca. I, Txarango en sap molt d’això. El pròxim 19 de juny s’estrena el quart disc del grup, amb títol De Vent i Ales. Per tal de promocionar-lo i mostrar els seus seguidors un trosset d’allò què han estat fent aquests últims anys fora dels escenaris, el grup català ha decidit estrenar un documental que porta per nom el mateix que el disc. En ell s’expliquen les aventures, anècdotes i sentiments del grup allà on han viatjat. Tot per compartir-lo amb els seus seguidors i que puguen descobrir una xicoteta part del que han viscut els membres del grup el temps que porten fora de l’escena.

D’indis americans, anècdotes i agraïments parlen les cançons del seu últim disc, segons expliquen al documental: de confiar en el torrent de la vida perquè tot és allò que ha de ser i perquè el que haja de ser, serà. I, a vegades, tot és tan senzill com escoltar el vent que bufa per nosaltres i estendre ben fort les ales. I és que els camins de Txarango es troben plens de mil adéus i són presa fàcil de l’enyorança del Brasil, Índia o allà on hagen estat aquests últims deu anys.

Aquest disc forma part d’aquest adéu però com diuen al documental, també és un regal per intentar donar les gràcies a tota la gran família que concentra el grup català i que posarà punt final en la seua última gira, per ara suspesa, El Gran Circ.

Fotografia de portada: ACN

 

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

X-Fanekaes estrena la “Jota del Forn”

Recents

Sense Nom des de Cornellà