El camí de Zapato y Cordón

Zapato y Cordón va estrenar, probablement, un dels seus últims temes el passat 27 de febrer. Aquest tema es titula Bushido i segueix la línea del grup català, del qual vos vam parlar a la llista de recomanacions de discs del 2019, caracteritzat per les seues notòries lletres reivindicatives amb un rerefons polític molt concret.

El Bushido ha arribat a ser conegut com el codi samurai, però és més que això. El nom atorgat no és pas el codi o la llei del guerrer sinó millor, el camí del guerrer. No és merament una llista de normes a les que un samurai ha de guardar respecte a canvi del seu títol, sinó un conjunt de principis que preparen un home o una dona per a lluitar sense perdre la humanitat; a més de dirigir i portar un exèrcit sense perdre el contacte amb els valors bàsics. En definitiva, és una descripció d’una forma de vida i d’una prescripció per a fer d’un guerrer un home o dona noble. Al cor del bushido es troba l’acceptació de la mort per part del samurai, ja que si un samurai fallava en mantindre l’honor, podia recuperar-lo practicant el seppuku, suïcidi ritual.

Després de parlar del que Zapato y Cordón han comentat a la descripció del videoclip, cal mencionar el to amb què el grup que, com he comentat a l’inici d’aquest article, segueix una línia política molt concreta i que es deixa palés en les seues líriques. A més, en aquest tema es contextualitza i situa els oients en l’espai des d’on el grup llença el seu missatge a través d’una veu que no és dels cantants tant a l’inici com al final de la cançó.

Si bé era complicat superar l’últim disc Haterz CrewZapato y Cordón ha tornat a superar-se amb aquest Bushido, caracteritzat per aquesta acceptació del samurai a la mort. Sense dubte, una bona elecció per al futur adeu d’aquest grup.

 

Corregit per: Maria Bodí

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Val la pena rescatar una relació tòxica? 

Recents

El concurs Música Jove ofereix la possibilitat de tocar en l’Acampada Jove

X
X