El camí de Zapato y Cordón

Zapato y Cordón va estrenar, probablement, un dels seus últims temes el passat 27 de febrer. Aquest tema es titula Bushido i segueix la línea del grup català, del qual vos vam parlar a la llista de recomanacions de discs del 2019, caracteritzat per les seues notòries lletres reivindicatives amb un rerefons polític molt concret.

El Bushido ha arribat a ser conegut com el codi samurai, però és més que això. El nom atorgat no és pas el codi o la llei del guerrer sinó millor, el camí del guerrer. No és merament una llista de normes a les que un samurai ha de guardar respecte a canvi del seu títol, sinó un conjunt de principis que preparen un home o una dona per a lluitar sense perdre la humanitat; a més de dirigir i portar un exèrcit sense perdre el contacte amb els valors bàsics. En definitiva, és una descripció d’una forma de vida i d’una prescripció per a fer d’un guerrer un home o dona noble. Al cor del bushido es troba l’acceptació de la mort per part del samurai, ja que si un samurai fallava en mantindre l’honor, podia recuperar-lo practicant el seppuku, suïcidi ritual.

Després de parlar del que Zapato y Cordón han comentat a la descripció del videoclip, cal mencionar el to amb què el grup que, com he comentat a l’inici d’aquest article, segueix una línia política molt concreta i que es deixa palés en les seues líriques. A més, en aquest tema es contextualitza i situa els oients en l’espai des d’on el grup llença el seu missatge a través d’una veu que no és dels cantants tant a l’inici com al final de la cançó.

Si bé era complicat superar l’últim disc Haterz CrewZapato y Cordón ha tornat a superar-se amb aquest Bushido, caracteritzat per aquesta acceptació del samurai a la mort. Sense dubte, una bona elecció per al futur adeu d’aquest grup.

 

Corregit per: Maria Bodí

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Val la pena rescatar una relació tòxica? 

Recents

El concurs Música Jove ofereix la possibilitat de tocar en l’Acampada Jove

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc

Primer aniversari Sons de Xaloc: publiquem el millor d'aquest any. Enllaç

X
X