(ACTUALITZACIÓ) La quarantena continua obligant a suspendre events

26 de març 2020

L’estat d’alarma i la quarantena promulgades pel govern continuen una altra setmana i per tot el País Valencià segueixen cancelant-se tant festivals com concerts. Els festivals alacantins Montgorrock (Xàbia) i Rocanrola (Benidorm) seran ajornats ambdós als dies 25 i 26 de setembre. Mentrestant, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Festival de les Arts continua programat per al 26 i el 27 de juny; mentre que el festival Musaico no ha donat cap informació sobre la seua celebració el pròxim 25 d’abril.

Pel que fa als concerts, s’ha acabat cancel·lant el que anaven a fer els gallecs Dakidarria junt a Funkiwis a la Sala Jerusalem. Tampoc podrà tindre lloc el concert de Maluks amb Émbolo i Antítesi aquest divendres dia 27, ja que la sala on s’anava a celebrar, La Peligro, ha suspès tota la seua activitat. Per una altra banda, la majoria dels esdeveniments programats per a l’estiu, com el festival 4ever music fest, continuen organitzant-se amb normalitat, sense que les organitzacions tinguen canvis prevists.

19 de març 2020

La recent alerta sanitària provocada pel virus COVID-19 ha provocat tota un allau de cancel·lacions de diferents esdeveniments culturals per tot el territori valencià, les falles i les festes de la Magdalena a Castelló. Per conseqüent, a causa de la prohibició de les reunions de més de 300 persones i el posterior decret de confinament, s’han acabat ajornant o, fins i tot, cancel·lant nombrosos festivals i concerts. Entre ells trobem els que estaven programats per a les festes com, per exemple el Magdalena Rude Rock Fest. Per una altra banda, a la capital valenciana també s’han cancel·lat esdeveniments com ara els Concerts de la Pèrgola, donat que la Marina de València ha suspés tota la seua activitat.

Els festivals Sansan i Viña Rock han ajornat la seua celebració als dies 9, 10 i 11 d’octubre, aprofitant el pont del festiu del 12. Més complicada és la situació del Marearock 2020, celebrat aquest any a Murcia, que s’ha ajornat de manera indefinida; encara que l’edició de Crevillent, programada per al 13 de juny, de moment no s’ha cancel·lat. Tampoc es coneix la futura data, encara que també només s’ha suspès, del Artesano Rock de l’Alcora, que s’anava a celebrar el pròxim 4 d’abril. Un que sí que ha sofert una cancel·lació definitiva ha sigut el festival Fuzzville de Benidorm, que s’anava a celebrar entre els dies 27 i 29 de Marça.

Un punt en comú entre la majoria d’aquests events cancel·lats és que són tots els que se celebren entre finals de març i principis de maig. Mentre que altres festivals com, per exemple, el Feslloc, l’Acampada Jove o el FIB–que tenen lloc en els mesos d’estiu– encara no han anunciat cap cancel·lació. 

Les gires i els concerts de diferents artistes també s’han vist afectades per la quarantena de l’anomenat coronavirus. Smoking Souls s’han vist obligats a ajornar gran part de la gira de  presentacions del seu nou disc Transl·lúcid a llocs com Madrid, Santiago, Múrcia, València i la localitat gironina de Salt; només es coneix la pròxima data d’aquesta última, que s’ha traslladat al 14 de novembre. També Tardor ha degut ajornar el seu concert de presentació d’El mal pas a Madrid, programat en un principi per al dia 28 de març. Un altre artista afectat ha sigut Xavi Sarrià: la seua pròxima actuació a Xaló el dia 2 de maig ha quedat ajornat indefinidament. 

Però no tot són males notícies. Andreu Valor, encara que també ha estat obligat a cancel·lar gran part de les presentacions del seu disc Insurrecte, ja ha iniciat una sèrie de concerts mitjançant el streaming; una tendència a la qual ja s’han sumat altres artistes valencians com Tenda, Zoo, Reacció, o Pupil·les. Quant a la pròpia situació del virus, aquesta evoluciona d’una manera difícil de preveure i és bastant possible que cada setmana es cancel·len més concerts i festivals.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Aina Palmer: “La música en valencià no pot parlar només de la llengua, és un símptoma de malaltia sociolingüística”

Recents

EXCLUSIVA | Inèrcia presenta “Algú com tu”

Primer aniversari Sons de Xaloc: publiquem el millor d'aquest any. Enllaç

X
X