El Feslloc i altres festivals tornen amb noves mesures de seguretat

La desescalada ha suposat la tornada gradual de concerts i festivals ajornats que, fins ara es trobaven en una situació d’incertesa. Molts d’ells, com l’Acampada Jove o el FIB, han decidit esperar al 2021 per a celebrar les seues properes edicions, però d’altres, com el Feslloc, han optat per aprofitar les condicions més permissives de la desescalada. Així doncs, a principis d’aquesta setmana, la direcció ha confirmat que el Feslloc 2020 se celebrarà «en un lloc encara sorpresa» en el terme de Benlloc durant els dies 9, 10 i 11 de juliol. 

Disponibles al públic, només hi haurà les actuacions del dia 11, sense acampada. El cartell d’aquestes actuacions estarà format per La Fúmiga, Smoking souls, Jazzwoman, El Diluvi, Feliu Ventura, Tardor, Tesa, Jonatan Penalba i Cactus; artistes que ja estaven confirmats abans de l’estat d’alarma. En canvi, les actuacions dels dies 9 i 10 es faran a l’auditori de Benlloc i només hi podrà accedir «la població local». 

Tanmateix, l’organització ha anunciat que tindrà en compte les mesures de seguretat i, per això, l’aforament inicial serà de només 100 persones. Aquestes places seran sortejades entre les persones que ja hagen comprat l’entrada per a l’edició d’enguany. A més, els assistents que ja tenen l’entrada poden demanar que els tornen els diners o guardar-la per a l’edició de l’any que ve. Respecte d’aquesta mesura, el codirector del festival, Xavi Ginés, comenta el següent: «malauradament no tothom podrà venir al Feslloc, no ens queda una altra que fer un sorteig. Volem que la gent que tenia entrada, si vol, puga optar a venir.»

D’una altra banda, el festival també ha posat a la venda dos tipus d’«entrades activista», per a la propera edició: la de 12€ que ofereix “recompenses a per l’edició 2021” i la de 24€ que, a més, permet entrar al sorteig per al festival d’enguany. Aquestes entrades serviran per a «crear un fons solidari que permetrà contractar més actuacions -no en les dates del festival- per a arribar a més treballadors de la música en valencià». D’aquesta manera la direcció del festival manifesta el seu desig de comprometre’s amb el sector de la música, davant de la crisi provocada per la pandèmia.

Entre altres festivals i concerts que han aprofitat la desescalada hi ha el Cicle Viu, a la sala 16 Toneladas, de València. Amb un cartell format per Samuel Reina, Pau Alabajos, Maluks, Laura Esparza i Carlos Esteban, Badlands i Toni de l’Hostal; aquest festival s’estendrà al llarg dels dies 2-4 de juliol i del 16 al 18 del mateix mes. Segons la pròpia organització, aquests són concerts «amb totes les garanties sanitàries». A més a més, cal que destaquem que Mireia Vives i Borja Penalba se sumen a la Gira 2020, d’Escola Valenciana amb el Fesfoc 2020, un concert que tindrà lloc el 22 de juny a Sant Joan d’Alacant. En aquest certamen, amb un aforament màxim de 100 persones, el duet presentarà el seu disc Cançons de fer camí.

 

 

Article corregit per Joaquim Cano
De La Nucia (Marina Baixa), graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Especialitzat en estudis literaris i treball de corpus lingüístics. Professor de trinxera al Baix Segura. Prop del tsundoku. Poliamorós amb la música, format a escola i carrer. Integrant del programa La Xarradeta. Obsessiu i, de vegades, versut.

Article escrit per:

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Cobaya Himalaya s’estrena amb “Mancuso”

Recents

Malifeta i la llibertat individual amb “Coenta”