El jazz més eclèctic amb Pete Lala

Nascuts a la ciutat de València l’any 2019, Pete Lala és un dels més nous intents de trencar amb el paradigma de la música més comercial dels artistes valencians. El grup es caracteritza per la fusió de diferents gèneres com el jazz, r&b, o el hip-hop, a més de cantar únicament en valencià. Està format per la pianista Marina Alcantud, el baixista Borja Flores, i el bateria Rafa “El Capa”. Actualment estan pujant al seu canal de Youtube les cançons que conformaran el seu primer disc Colors, en el que apel·len directament a la gent jove amb temes d’actualitat i rellevància social com ho són el canvi climàtic i el feminisme.

Com millor es podria definir la seua música seria amb la banal etiqueta de música alternativa. I és que la seua aproximació al jazz va tan lligada a tants diferents estils que no permet ser encaixada en únic gènere. Per exemple, a la seua primera cançó Colors, peça que posa el nom al disc, destaca per una primera entrada de r&b, passa al jazz, i després es deixa portar pel ritme amb un fragment quasi psicodèlic que s’allunya de tot allò que estaven construint. L’element més trencador en aquesta acaba sent el sintetitzador, ja que deforma la melodia i funciona com a pont entre les dues parts de la cançò.

Amb tot, Pete Lala promet ser un dels grups més innovadors de les lletres valencianes si continuen aquesta fusió d’estils amb la que s’han presentat i estan treballant. L’única qüestió que quedaria per resoldre és com conformaran la cohesió del disc. Açò és, si utilitzaran el disc com una agrupació de peces independents amb un estil purament eclèctic i experimental; o si decideixen donar una cohesió temàtica que puga enfilar les seues líriques. Per a això, però, faltarà esperar per poder escoltar-lo al complet. Haurem d’estar pendents.

Àlex Franco

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

Sheila Quero, Maruja Limón: “El flamenc està vinculat al castellà, però també parlem català. Per què no fer una cançó en català?”

Recents

Marala presenta “A trenc d’alba”, un cant a la força i la llum de totes les dones