El jazz valencià que s’apropa a totes les generacions

Jazzmatiks, un grup que vos vam presentar a aquesta revista ja fa un temps, ha tret un videoclip d’una de les seues cançons, Deixa’m o Estima’m, del seu àlbum homònim Jazzmatiks. Aquesta agrupació, com bé porta al nom i a les seues arrels, es centra en el gènere del jazz i, feia ja prop de dos anys que experimentava amb covers de cançons de gran ressó com l’Últim Segon o Camals Mullats.

Si bé en la primera publicació vam deixar palés el fet que no hagueren continuat o hagueren provat l’estil de manera esporàdica, aquestos últims mesos han anat endolçant-nos l’oïda amb el swing de les seues úlimes publicacions a la plataforma Youtube. No hi ha cap dubte sobre el gran treball que hi ha darrere i tota l’elaboració que comporta tant Deixa’m o Estima’m com la resta dels seus treballs.

Com bé hem anat comentant al llarg de les nostres publicacions, la música en català al País Valencià està sofrint un canvi quant a maduració i transformació per adaptar-se a les noves necessitats dels oients. Ahí és on entra Jazzmatiks o altres grups que aposten per un estil en concret i especialitzar-se en ell més que provar diversos estils. A més a més, el jazz en valencià és un gènere poc explorat i que, si es fa bé, pot donar molts bons resultats.

Deixa’m o Estima’m, com altres de les seues cançons, creen una atmosfera elegant que permet apropar el jazz a totes les generacions. Aquesta sensació es genera per la veu cantant acompanyada per una instrumental que et deixa com si estigueres flotant en l’aire. No hi ha cap dubte que, a aquest grup de la Marina, li espera un bon futur dins el panorama musical en valencià.

[ytp_video source=”IVuUrRoQf9E”]

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Menerva pretén ser sinònim de diversió

Recents

Udol: stoner i doom metal al fulgor de les pires

Primer aniversari Sons de Xaloc: publiquem el millor d'aquest any. Enllaç

X
X