El Panderola Fest d’Almassora crea un ambient carregat de familiaritat

La primera edició del festival ha estat organitzat per l’assemblea juvenil Almassora Jove Alternativa 

Almassora es va despertar el passat dissabte esperant un dia intens. Almassora Jove Alternativa (AJA), l’organització juvenil de la població, va encetar la I Edició del Panderola Fest amb tot un dia ple d’activitats i bon ambient. Un bon resum del dia podria ser: jocs, menjar, concursos, tornejos de cartes i molta música. Un primer festival amb errors per part de l’organització però també, intens i inolvidable en veure les mostres de felicitat de les persones. 

Així doncs, a les 11:00 hores del matí la plaça Santa Teresa ja estava vestida d’un total de vuit entitats. Mentre, les persones arribaven i a poc a poc, els nens i nenes s’aturaven per tal de saborejar el conjunt de jocs que estaven preparats per a ells. Un munt de possibilitats se centraven en eixe xicotet espai dedicat als més menuts amb cordes, diàbolos, clarions i tot tipus de joguines. 

L’organització també va preparar un concurs de Trivial per tal que els almassorins i almassorines demostraren el seu coneixement del poble. L’activitat pot ser no tinguera molt d’èxit i solament es presentaren dos equips. Amb tot, és cert que les rialles i els crits feien tornar-se a més d’una estranyada persona. 

El matí es va desgastar amb l’olor de la paella cuinant-se i amb diverses vianants i associacions gaudint del moment. La música amenitzava en tot moment aquest primer encontre i moltes persones rigueren en escoltar ‘Doraemon’ de la llista de reproducció. Foren dues paelles les que van cuinar els col·laboradors de La Centraleta amb ajuda d’AJA. Amb una mica de descontrol inicial, els cuiners van poder repartir la paella vegana sense massa incidents. 

Les paelles van tenir èxit, i de fet, el menjar es va esgotar. A les 17:30 hores l’organització ja tenia preparada una nova activitat: el torneig de la Fallera Calavera. Amb les mateixes taules que el dinar, es va disposar tot per tal de poder lliurar el gran torneig sota la vista dels jutges. Mentre, amb parsimònia, l’escenari s’anava muntant per a l’espectacle de la nit. 

La batucada va estar programada per a les 20:30 hores i havia de durar una hora sencera. El temps dels músics s’esgotava amb la prova de so, amb la qual cosa, l’organització va acurtar la programació de la batucada. Amb ritmes forts i amb eufòria, Almassora va ser testimoni d’aquest festival de repercussió que va reunir a prou persones a mitja tarda. 

L’organització no va saber preveure molt bé la quantitat de sopar i al final, es va destinar tot per als col·laboradors i per als artistes. Amb tot, el primer grup de la nit, Sr.Cuervo va tocar sense problemes i prou gent es va apropar per ballar a ritme del rock. Les cares de sorpresa no es van fer de rogar i foren moltes persones les que van gaudir del primer concert de la nit. Ritmes durs i una veu trencada és el que va oferir aquest grup que va agradar molt a assistents com Carlos Alamilla Andreu: “Qui més m’ha agradat han sigut Sr Cuervo”. 

El segon grup que va tocar fou Nada Personal. La veu de la cantant, Ander Murillo, va enamorar a molts de les assistents. Moltes persones es van sorprendre amb l’elecció dels temes de Nada Personal: “Oasis? Cal tindre valentia per tocar-lo”, foren els comentaris que naixien de la boca dels assistents. Però Nada Personal va saber animar i demostrar com s’enfrontava a un repertori tan complex. 

Els últims de la nit foren Antítesis. Aquest grup de música, que fa poc que ha nascut, va demostrar una gran confiança dalt de l’escenari. Hi han haver un parell de problemes tècnics però tant el grup com el tècnic de so, van saber sortejar tots els problemes per tal d’oferir un bon espectacle a ritme del rock i altres estils més suaus. 

La música que va oferir el festival va estar marcada per la familiaritat, el tècnic de so, Jaume López ha valorat que tot i que els grups tenien un estil prou similar: “Em van encantar, cadascú tenia una essència molt especial”. Amb tot, admet que “els concerts començaren una hora més tard, però és típic no començar fins que no hi hagi gent a l’espera”. Amb tot, López assegura que “Tatiana Javaloyes va ser la tècnic de só i qui va montar tot i fer les proves. Jo sols vaig supervisar una volta estava tot montat”. 

Per la seua banda, tant Lucia Navarro Alcón com Jaume López valoren que es done visibilitat a artistes més joves i també a altres tipus de grups perquè puguen “donar-se a conèixer i obtindre experiència”. 

El Panderola Fest és la primera edició organitzada per Almassora Jove Alternativa. Foren molts els errors a nivell organitzatiu, però també és cert que van saber muntar un festival molt familiar. L’eufòria es respirava mentre tot el món es volcaba per tal que el Panderola Fest poguera tirar endavant. Així doncs, “necessari” és l’adjectiu que dediquen tant López, Navarro com Alamilla per “donar una alternativa d’oci a l’entorn municipal”, acaba Jaume López.

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge. Comunicació al Segell Primavera d'Hivern i a Metrònom. Col·laboracions vàries. Música (tot i que terriblement arrítmica) i llibres. Em solc deixar caure per ací, tant per la bona gent com per la xicoteta comunitat que hem creat.

Anteriors

Nominacions als Premis Ovidi

Recents

Atupa l’ha fet “Foríssima”

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.