El pop melòdic del cantautor gironí David Busquets

David Busquets és un cantautor gironí que ha publicat dos discs: El que et vull dir (RGB Suports, 2017) i Instints (RGB Suports, 2019). Principalment, a ambdós discs parla sobre l’amor en quasi totes les composicions, sota la influència de les grans veus del pop internacional i estatal. A més, David Busquets ha escrit temes d’ambdós discs a guitarra i veu.

La seua trajectòria musical és llarga. Tot va començar aproximadament quan el cantautor tenia entre 13 i 14 anys i ja actuava a les festes majors amb el grup Parèntesis, un grup de versions, juntament amb la seua germana Laura. Però no va ser fins que va publicar a la plataforma YouTube la seua versió d’Et vull dir quan el segell discogràfic RGB Suports es va interessar per ell. Després de dos anys treballant, el 2017 va sorgir el seu primer disc El que et vull dir i, posteriorment, el 2019 apareix Instints. 

El que et vull dir és un disc pop melòdic amb predomini de les balades, encara que també hi trobem altre tipus de ritmes. Nou de les deu cançons d’aquest disc parlen de l’amor, amb títols com És tard per llàgrimes, Fins demà, Ho he donat tot, Princesa i Príncep blau. L’exepció d’aquesta temàtica amorosa és Viu la vida, caracteritzada per parlar sobre recolzar una persona que es troba en una situació emocional dolenta. Aquestes cançons s’inspiren en la vida quotidiana de Busquets.  

Dos anys després del seu disc El que et vull dir, David Busquets va publicar el seu segon disc Instints (RGB Suports, 2019). Instints pretén reflectir el pes que suposen les emocions i les sensacions a la vida diària. El cantautor fa un crit a deixar-se portar pels instints, a atendre les nostres emocions, viure intensament, escoltar el que ens demana el cos i no reprimir els sentiments. L’estil d’Instints és un pop més actual, fresc i enèrgic, deixant de banda un poc les balades que caracteritzen el seu primer disc. 

La diferència entre els dos discs és clara: hi ha una evolució del pop més melòdic amb predomini de les balades cap a un disc amb ritmes molt més ballables. No obstant això, en ambdós discs parla sobre l’amor, la vida i els seus pensaments, tot i que ho fa a Instints amb un estil de pop més ballable, reflectint aquesta evolució en el seu estil.

Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Malifeta i la llibertat individual amb “Coenta”

Recents

Anàlisi del paquet de mesures “reaCtivem” per paliar la crisi de la Covid-19 al sector cultural valencià