El Queda’t a Casa Fest continua en la seua tercera edició.

El festival telemàtic Queda’t a Casa Fest, organitzat per Música del País Valencià, va celebrar el passat diumenge 19 d’abril la seua ja tercera edició. Aquesta vegada, s’hi van reunir 14 grups i artistes de diferents perfils, estils musicals i en diferents llengües per a amenitzar l’estada en quarantena dels seus fans. El principal mitjà pel qual el públic va poder gaudir de les actuacions, va ser els directes des dels comptes d’Instagram de cadascun dels participants.

El format que va predominar en gran part de les actuacions va ser la combinació de guitarra acústica i les veus a cappella, donat que la majoria dels artistes contribuïen al certamen des de les seues cases, amb el que podien. Tanmateix, també hi va haver propostes una mica diferents. Oh Femme Fetal, el grup que arrancava el festival, va intentar interpretar les seues cançons en conjunt, a través d’una videoconferència. Així i tot la dessincronització els hi va acabar jugant una mala passada.

Malgrat la situació de confinament, tampoc van faltar grups que aprofitaven l’ocasió per a promocionar material nou. Aquest és el cas d’Inèrcia i Abisme, que la quarantena els ha agafat estrenant dos EPs nous: Magnetismes i  Històries per a no dormir, respectivament. Visen i Josemi d’Abisme, a més, van oferir la primícia d’un tema en què encara estan treballant; igual que Jorge Valero, el cantant de Shirocco, que va explicar que estava desenvolupant una cançó molt vinculada a la situació actual.

Tampoc hi van faltar les versions, encara que la triomfadora va ser Creep de Radiohead, interpretada tant per Jorge Valero com per Hugo Robinson de Screwed Loose. Així i tot, aquest últim també ha interpretat Hurt de Johnny Cash a l’inici del seu directe. Inèrcia, per la seua part, van oferir una cover traduïda al valencià de Nos volveremos a ver de La Raíz.

Ja més entrada la vesprada, qui seguia els concerts va poder gaudir dels directes d’Apologia, que ja comptava amb un micro d’estudi. Qui va oferir la proposta més innovadora d’aquesta segona meitat del Queda’t a Casa Fest van ser Mantequilla voladora, que actuaren amb una guitarra elèctrica, micròfon i una bateria tapada per a què, segons ells, els veïns no els tiraren de l’edifici. L’última actuació va ser per a Jorge Murciano de 15 Watts, que va finalitzar el festival amb el punk del grup transformat a l’acústic.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Els festivals en streaming segueixen endavant front a un futur cultural incert

Recents

La Fúmiga reivindica el 14 d’Abril amb un videoclip republicà