El rock dur de Saüc arriba amb ritmes impregnats de llibertat

El grup de Lleida es presenta amb tres dels seus temes: ‘Lladre’, ‘Destí’ i ‘Paraules del Mestre’

Saüc és un grup de música que només s’escolta, una persona es queda aturada, impressionada per la dosi d’energia extra i per la potència dels seus ritmes. Saüc compta amb una veu esquinçada, una bateria realment marcada i unes guitarres que ajuden a crear un ambient rabiós i ple d’electricitat. Tot l’instrumental sumeix a tot qui els puga escoltar en una voràgine de sons i ritmes ràpids combinats amb una veu que no deixa de ser fosca i gutural. 

Almenys, són les primeres sensacions que hi he pogut extreure de les seues tres primeres cançons: ‘Lladre’ i ‘Destí’ a l’any 2018 i ‘Paraules del Mestre’ a l’any 2019. Així doncs, aquestos temes conformen les primeres pases d’aquest grup de rock dur alternatiu català, que ja treballa en el seu últim tema que veurà la llum la pròxima tardor. 

També he d’admetre, i perdoneu la primera persona, que la primera cançó que he escoltat ha sigut ‘Paraules del Mestre’ i la veu principal (i única) no m’acabava de satisfer amb tot el conjunt instrumental. Amb tot, m’he quedat sorpresa perquè al final de la cançó ja havia assolit la veu. De fet, he trobat realment apegalosa i rítmica l’últim tema de l’agrupació musical. 

Encara que el grup de música de Lleida encara no ha tret un disc sencer, els seus temes ja avisen de l’estil de Saüc. Les seues lletres aposten per la llibertat, però també, rememoren un passat ple de cadenes i una lluita pel futur. De fet, aquesta és la temàtica amb la que juguen la majoria dels seus temes: passat, llibertat i el repte que suposa assolir el futur.

Saüc hi està conformat per músics ja experimentats: Àlex Fuentes amb la seua gutural veu, Ruben Peries i Eduard Arjona a les guitarres, David Moreno al baix, i, finalment, Albert Gasen a la bateria. Aquesta experiència es pareix confirmar amb els videoclips que hi han realitzat, ja que es nota el treball i la cura que li han dedicat a la imatge i al disseny. 

 

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

Fukushima juga a matar

Recents

Les Festes Alternatives de Vila-real gaudeixen d’una nit marcada per un rock dur i potent

X
X