El trap agressiu i empoderant de Metrika

Si alguna cosa poden aportar els nous artistes al panorama són nous sons i nous discursos. Un dels millors exemples és Metrika, trapera de Castelló que tan sols amb 17 anys ja s’ha convertit en un dels principals noms de l’escena local. La passió pel rap li va nàixer de menuda, especialment gràcies a son pare que li ensenyava alguns dels principals referents del hip-hop estatals del 2000 com Violadores del Verso.

Va començar a escriure les seues pròpies lletres amb 11 anys, incentivada per alguns dels artistes més populars del moment com Porta, malgrat que hui en dia compta amb altres referents. Va escollir el seu pseudònim Metrika a causa del seu interés per la poesia, afició que va descobrir a les classes de llengua i literatura de secundària analitzant la mètrica dels poemes que estudiava.

A més de l’escriptura dels seus temes, Metrika també ha participat molt activament en baralles de galls. Aquest interés per la improvisació va sorgir de forma prematura, ja que va ser son pare qui novament li va ensenyar la seua primera baralla de galls. Amb 13 anys, Metrika va començar a participar en aquestes composicions, aplegant a combatre a Alacant, Tarragona, Castelló o València. A causa del seu caràcter enèrgic, provocador i violent s’ha guanyat el sobrenom de “La niña agresiva”.

Pel que fa al seu estil, inicialment era més proper al rap clàssic que havia escoltat des de menuda, però als seus darrers senzills trobem una tendència que s’apropa al trap influïda per alguns artistes actuals com La Zowi, Lopes o Cazzu. Els seus últims temes han estat gravats a La Humilde Morada de Castelló i compten amb desenes de milers de visites al seu canal de Youtube, com seria el cas de “X Money”, “Amén” o “Low Cost”.


Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Carlos Cuesta i Martínez

Artiste. https://open.spotify.com/playlist/5sZbp32vvHghSL4qQYojdb

Anteriors

Intimitat, dolçor i obscuritat: Sandra Monfort

Recents

Ebri Knight publica el seu cinqué disc ‘Carrer’

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.