El Tremenda Fem Fest dóna lliçons de lluita al sistema de la contracultura

El Festival a Borriana aposta per la visibilitat de la dona als escenaris 

Tàrsila Galdón Beltran

<<Em pareix una iniciativa molt constructiva>>, descriu Manu Llacer, un assistent del públic, mentre balla. El Casal Popular de Borriana, La Centraleta i la gingueta Naraniga van acollir el Tremenda Fem Fest. Familiar, relaxat, combatiu i feminista, són els conceptes que poden descriure l’ambient d’aquesta IV edició del festival. Per aquesta raó, bandes de música conformades per dones van ser les protagonistes de la nit. The Muriel Finsters, Patata i Bleda, Wake Up Candela i Satélite van ser les bandes que van sonoritzar un festival marcat per la tolerància a ritme del punk, riot o garage. Pel matí, a La Centraleta es van fer tallers i  xerrades per tal de conscienciar a un públic que valora l’esperit combatiu del festival. 

 

L’edifici va donar llar al fanzine ‘Gorfofòbia: Una qüestió de pes’ i un taller de Shibari. El carrer lateral es va tallar per tal de muntar una fira d’entitats i un taller infantil. Maria Lifri va demostrar una veu prou potent i el públic es mostrava entregat i cridaner en el seu show de boom bap i de ritmes baix. <<Ens encanta el col·lectiu, ens encanta l’organització, l’ambient, les idees i la base ideològica i política>>, va valorar Wendy Rodríguez, d’Ovariots (un dels col·lectius).

 

La primera part de la jornada va acabar amb un dinar a preu popular. Distintes persones van admirar la resistència dels cuiners, qui van cuinar amb 37 graus. Per això, els assistents es van solidaritzar amb l’organització i van ajudar a treure cadires o bé, a repartir menjar. El festival transmetia un gran esperit de col·laboració que no molts festivals de la mateixa índole són capaços de crear. 

La segona part de la jornada, es va celebrar al Naraniga. El fet de desplaçar-se des de la Centraleta fins al Naraniga fou una mica confús per al públic, qui va confessar: <<Nosaltres este matí hem anat al Naraniga i no hi havia ningú, per això hem vingut ací>> amb tot, des de l’assemblea del Tremenda han assegurat que estan molt bé treballant amb Naraniga. El festival reprenia la jornada amb el teatre ‘Mamarrachas’, una de les artistes, Mariquilla Ibáñez expressava que l’ambient era molt lliure i que se sentia molt identificada i va afegir: <<Estar en el Tremenda significa profunditzar en el feminisme>>. 

El primer grup en tocar va ser Satélite i va transportar el públic amb la veu de la cantant, suau i potent, que entonava melodies. Satélite va aconseguir un ambient molt familiar i lliure. El segon grup va ser Wake Up Candela i van oferir un espectacle molt més potent, amb una cantant que es deixava la veu en el micròfon emetent sons guturals. The Muriel Finsters, van deixar bocabadats al públic, no sols per la seua música. Les integrants de la banda vestien el ‘Mutedress 187’ un mono rosa que podia frenar l’imperialisme freqüencial, amb teatre inclós, la banda va començar a tocar. Finalment, tocaren Patata i Bleda, un duet de punk pesat, qui va oferir un espectacle amb ritmes forts i consistents.

 

 

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

‘Dispara, jo ja estic mort’, un llibre que aborda la formació de l’Estat Israelià

Recents

Angoixa – Esclaus de la Por

X
X