El Trovam converteix Castelló de la Plana en l’epicentre de la música i cultura valenciana

La Fira Valenciana de la Música Trovam ha arribat aquests dies a Castelló de la Plana, concretament del 7 al 9 de novembre. Aquest esdeveniment ha omplit els carrers de la ciutat de cultura, música i experiències. Moltes persones han gaudit de la fira (concretament 15.000) i, en general, l’ambient ha sigut festiu i, fins i tot, íntim. El coordinador general del Trovam, Armand Llàcer, ha manifestat que la finalitat és descobrir el gran talent valencià, però també el de l’Estat, ja que “tenim vora 60 bandes actuant durant tres dies a la ciutat de Castelló en tres o quatre escenaris diferents”.

El Trovam ha tingut un total de huit escenaris en diversos punts de la ciutat: el pub Terra, l’Auditori de Castelló (amb la sala simfònica, l’escenari Túria, la Cambra i la Magic box), el Teatre Principal, l’escenari À Punt i, finalment, l’escenari de la Plaça Major. Aquesta distribució d’escenaris i actuacions d’estils van des del pop, rock, rap, electrònica, ritmes urbans, folk, jazz, fins al blues han alçat passions entre els assistents a la fira. De fet, Miguel Ángel Morán, assistent del Trovam des de fa quatre anys, manté que “l’únic problema és que alguns concerts se solapen i caldria organitzar els horaris d’una altra manera”. Amb tot, German Sibera, també assistent, assegura que aquest és un punt positiu perquè motiva que hi haja un públic divers.

El primer dia del Trovam hi van tocar una totalitat de dotze artistes en diversos punts de la ciutat. Així doncs, entre aquestes actuacions destaquen la de l’artista Joan Dausà, qui va tocar a la sala Simfònica de l’Auditori. Per altra banda, el pub Terra va ser seu de dos grups que van animar bastant l’ambient: AA Mama i Side Chick. Side Chick va sorprendre pel seu vestuari atrevit i, sense cap dubte, la naturalitat a l’escenari. El Trovam també ha apostat per la presència femenina, la meitat dels intèrprets eren dones o bandes amb membres femenines, segons fonts de l’organització. Les veus, una mica trencades, també van imposar a un públic que tenien prou d’espai per a ballar i gaudir de la música.

AA Mama, per altra banda, van seduir el pub Terra pel control de la música i un instrumental atrevit. El divendres, per altra banda, hi van actuar dènou artistes diferents arreu de tota la ciutat. Els noms que destaquen entre aquestes actuacions són Mishima, La Plata, Egosex, Émbolo i Pau Alabajos. Un dels assistents, Manu Llacer, ha valorat l’organització, ja que hi va tocar l’any 2016 en un projecte de cantautor i “des d’aleshores sempre intente vindre i donar suport a aquesta activitat tan constructiva que fan a Castelló”. Per altra banda, Marta Braulio lamenta que no es done més promoció al festival i opina que l’escenari que hi havia al hall de l’auditori donava “més ambient”. El dissabte es va acomiadar la fira amb 33 artistes als escenaris. Entre els grups més desitjats de la nit van destacar el cap de cartell, León Benavente, Lula, El Diluvi, Feliu Ventura, Suu i Prozak Soup.

L’auditori de Castelló, on va tocar el cap de cartell, es va inundar de ritmes tranquils i d’una acústica molt bona. Els escenaris de l’auditori donaven a la música un ambient íntim i familiar, la qual cosa va fer especial cadascuna de les actuacions. El públic entonava les cançons i melodies amb les seues veus en els moments de més èxtasi. El públic també va oblidar les cadires per a poder ballar amb els grups amb un estil rock més marcat.

Sense cap mena de dubte, els carrers de Castelló han gaudit aquest cap de setmana de tot un terratrèmol de música i cultura valenciana. Els artistes han tingut la seua oportunitat de promocionar-se en el territori valencià i, el públic, ha pogut assaborir els ritmes i les novetats d’un panorama en canvi constant . El Trovam, amb tot, no sols aposta pels escenaris, sinó també inverteix en convertir-se en un espai de trobada de tot un sector professional. De fet, fonts de l’organització manifesten que hi va haver 500 inscrits en xarrades, debats i tallers que estaven protagonitzats per “una cinquantena d’especialistes del sector musical”. Així doncs, un any més, el Trovam arriba a Castelló amb la intenció d’invertir no sols en la visiblització musical valenciana, sinó també en la lluita d’un sector per demostrar la seua qualitat i capacitat de conversió.

 

Àngela Sanchez i Tàrsila Galdón

Anteriors

Charly Efe reflexiona sobre els seus 17 anys de carrera en “Futuro perfecto”

Recents

Guitarres melòdiques al Llit del Túria

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.