El viatge en espiral de Lildami

Després de dos anys de descans, i aprofitant el temps lliure que la pandèmia li va oferir al cantant, Lildami va enregistrar el seu quart disc el passat estiu, i just acaba d’eixir. Continuant amb l’estètica urbana de la seua música, el trap forma gran part del disc, però ara bé, el terrassenc ha volgut mostrar també la seua qualitat en altres estils com el reggaeton, i fins i tot ha experimentat amb una havanera dedicada als mariners de Calella de Palafrugell (Baix Empordà). Tot això i molt més, és el seu nou treball Viatge en espiral (Halley Records, 2021).

Amb un total de dotze cançons, l’artista tracta a les seues lletres temes com l’èxit personal i l’individualisme a cançons com Laripse o Multipla, sempre criticant els excessos. A més, el disc gira també sobre l’amor, tant en la seua forma, com promovent la responsabilitat afectiva; tant es veu a Ramiro, Xmi, Deunidó, o Criminals. A més de tot això, les cançons més cridaneres del disc són l’anteriorment mencionada Ramiro, per ser una havanera; a més de Res, on Dami i Mi Amargo experimenten amb el reggaeton.

Amb tot, l’artista ha presentat el seu nou treball en un context de màxima incertesa per als músics, també mostrant la seua resiliència. No solament s’ha presentat en aquest 2021 en una nova peça, sinó que també ha demostrat que Damià té la voluntat d’experimentar amb altres estils per enriquir la seua música.


Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

Ferran Palau ha alliberat aquesta setmana el seu últim treball, ‘Parc’

Recents

Oscar Peris, un cantautor amb lletres compromeses

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.