El Warm Up de Bad Gyal

Després de tres anys des del seu últim treball Worldwide Angel (Puro Records/CANADA, 2018)  l’artista catalana ha publicat recentment el seu nou treball Warm Up (Bad Gyal Aftercluv/Interscope, 2021). En aquest últim EP de huit cançons, de les quals meitat d’elles que ja han estat publicades com a senzills, l’artista es referma en el seu estil llatí urbà, mesclant diverses tècniques del trap, rap, i del reggaeton, amb influències del dancehall. Entre les seues lletres la cantant parla de l’èxit personal i el culte al poder en “Iconic” o “Gasto”, i continua com un referent d’empoderament femení a través de gran part de les seues cançons, on per exemple defensa a “Pussy” el seu dret de gaudir d’una festa amb les amigues sense que cap home intente gitar-se amb ella.

Seguint amb les lletres, sí que sembla que l’artista haja decidit utilitzar llenguatge més explícit per a les seues cançons, fet que aporta a aquestes més impulsivitat i força, que es transmet en un impacte més directe dels seus missatges. Conjuntament amb les tornades rapejades i el ritme de reggaeton, Bad Gyal aconsegueix una vegada més un treball molt sòlid i d’una producció molt treballada. Sembla, i el nom del disc així ho deixa entreveure, que aquest serà un primer treball que precedirà un àlbum complet. Veurem que ens pot presentar en el futur, i cap a on decidirà treballar l’artista de Vilassar de Mar (Maresme).

Article corregit per Víctor Gil.
Guisant Filologia Catalana, alhora que fregisc art, música i diversos coneixements. Aquesta és la raó de ser ací, corregint o escrivint. Tres coses que m’encanten són: les rebequetes, l’esquirolet d’Ice Age i el palo santo. Tant de bo Aretha Franklin haguera cantat en valencià, per a escriure-li un article de vint fulles i quedar-me més ample que llarg.

Article escrit per:

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

‘Llepolies’: el retorn d’uns ZOO més hedonistes que mai

Recents

Sandra Monfort: “tot el procés ha sigut com submergir-me en les profunditats marines i veure què em trobe ahi dins de la Sandra: hi ha peixets preciosos, hi ha monstres…”

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.